Na enkele leerrijke rally’s met een 318is-versie, werd de BMW E30 van ARD Autosport afgelopen winter van een zescilindermotor voorzien. In de TBR Rallysprint werd de wagen verhuurd aan debutant Laurent Monsieurs, terwijl Maxime Soete de BMW in de kijker reed in de Rally van Staden. In de Rallysprint van Oudenaarde was het de beurt aan Thijs Deburghgraeve om het potentieel van de BMW te tonen. De Anzegemnaar werd voor de gelegenheid bijgestaan door gemeentegenoot Mathias Colman als copiloot.

naamloos-888

“Het was al van Oudenaarde vorig jaar geleden dat ik nog achter het stuur zat. Behalve een kleine test in Malmédy begin dit jaar had ik nog niet gereden met de nieuwe motor. De aanpassing aan het extra vermogen verliep echter vrij vlot,” vertelt Thijs, die na de eerste ronde al zijn beoogde podiumplaats in klasse H te pakken had. “Tijdens de volgende ronden besloten we op zoek te gaan naar de tijden van Gellinck en Taillieu, toch twee referenties in de klasse. In de derde ronde konden we hen beiden nipt kloppen, al moesten we wel tot het uiterste gaan. Dankzij de regen wisten we die ronde trouwens een 10de chrono algemeen neer te zetten.”

Stannic
Stannic_animatie

Thijs en Mathias hadden zicht op een plaats in de top-15, maar verloren in de slotronde nog twee plaatsen in het klassement. “We besloten onze derde plaats in de klasse veilig stellen en reden op ‘safe’ naar de finish, waardoor we nog zakten naar de 17de plaats. Maar we hebben ons uitstekend geamuseerd en de snelheid van de wagen getoond, een meer dan geslaagde dag dus!” aldus Thijs Deburghgraeve, voor wie Oudenaarde de enige wedstrijd was dit seizoen. De BMW verandert mogelijk van eigenaar, waarna Thijs en broer Arne zich zullen concentreren op een nieuw rallywapen voor 2017.

RT2
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X