Door de vele mechanische tegenslagen dit rally seizoen, werd er reikhalzend uitgekeken naar de Aarova Rally Sprint.  Met nummer 50 op de flanken van de BMW, stond het Rallyteam Andy Gryson aan de start in Oudenaarde. Een nieuwe co-pilote en vooral de nieuwe versnellingsbak zorgden in eerste instantie voor een aarzelende start.  Net wanneer het vlot ging sloeg het noodlot opnieuw toe. Door een gebroken aandrijfas moest het team opnieuw de handdoek in de ring gooien.

naamloos-441

Omwille van enkele probleempjes met de voorziene co-piloot, moest het team in allerijl nog op zoek naar een andere navigator. Laure Poissonnier, bezig aan haar eerste seizoen als co-pilote, bracht op het laatste moment redding. Met veel plezier nam de jonge gedreven co-pilote plaats in het rechterzitje.

In de 1ste ronde was het nog een beetje zoeken. Er werd immers met een nieuwe versnellingsbak gereden. De versnellingen liggen nu veel korter op elkaar, waardoor het even aanpassen was. Verder werd er ook wat tijd verloren door een klein stuurfoutje, waardoor de wagen rondging. “Er werd echter niet getreuzeld en we waren snel terug weg,” vertelt Laure Poissonnier.

RT1
VAS

In de 2de ronde ging het al veel beter. Het team deed liefst 21 sec. beter dan in de 1ste ronde. “Het ging zeer vlot en we voelden beiden aan dat er nog meer in zat die dag. Het klikte zeer goed tussen Andy en mij,” aldus Laure.

Maar het mocht terug niet baten, het team werd opnieuw geteisterd door mechanische pech. “In de 3de ronde is vlak na de start de rechter aandrijfas afgebroken. Het was onmogelijk om zo kp 3 uit te rijden, wat we beiden spijtig vonden. We waren van plan onze tijden nog te verbeteren en we voelden aan dat dit mogelijk was,” aldus Andy Gryson.  “Andy is tenslotte een zeer goede piloot,” vult Laure Poissonnier aan. “Uiteindelijk ben ik toch zeer tevreden over de wedstrijd, ook al konden we de wedstrijd niet volledig uitrijden.”

Door de vele tegenslagen dit rally seizoen hoopt het team op veel volk tijdens hun eetfestijn “Zwientje aan ’t spit”. Dit eetfestijn zal doorgaan op  zaterdag 1 oktober 2016 in zaal ‘De Fontein’ in de Klijte (Heuvelland).  Iedereen van harte welkom! Kaarten zijn te verkrijgen via Andy (0478/78.69.52).

RallyTime animated
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X