Volgend weekend staat Joachim Wagemans aan de start van de Rallye du Vosgien, de 5de manche van de Franse Peugeot 208 Rally Cup. Na zijn sterk optreden in de Rallye Terre de Lozère, zijn Joachim en copiloot Andy De Baeremaeker klaar voor de volgende afspraak op asfalt, al moet de 22-jarige piloot uit Kapellen daarvoor wel zijn kansen in de RACB Rally Challenge opofferen.

“Dat is natuurlijk bijzonder jammer,” vertelt Joachim Wagemans. “Na de selectie op de simulator en de fysieke proeven, waar ik telkens goed uit ben gekomen, staat volgend weekend nog een test op het programma voor het RACB Rally Stuur. Het is wel jammer dat men geen rekening wil houden met het feit dat ik op dat moment een manche van de Franse Peugeot 208 Rally Cup wil afwerken. Nochtans gaat het toch om een Peugeot-project en toon ik als jongere ambitie door mijn kans te gaan in Frankrijk. Twee andere Belgische jongeren laten de wedstrijd in de Vogezen links liggen om mee te doen aan de selectie van de RACB, maar zij hebben niet de intentie om volgend jaar nog in de Franse Cup te rijden. Ik wil ervaring opdoen op de proeven in de Vogezen met het oog op volgend seizoen. Het is gewoon jammer dat ze mij die test niet op een ander moment laten afwerken…”

Joachim vierde begin deze week zijn 22ste verjaardag. De progressie in de Franse Peugeot 208 Rally Cup is in elk geval duidelijk. In de recente Rallye Terre de Lozère behaalde hij een mooie 5de plaats bij de Peugeots.

“Ik was vooral tevreden over onze tijden, want het resultaat weerspiegelde niet helemaal onze wedstrijd. Er hing immers enorm veel stof tussen de bomen, waardoor ik een paar keer gewoon stil moest staan om te wachten tot het stof van onze voorligger gezakt was. Zonder dat stof zat er misschien nog meer in, maar met die vijfde plaats was ik wel tevreden. Het gevoel was goed en het is duidelijk dat we de juiste keuze hebben gemaakt om zelf de wagen te onderhouden en met een eigen serviceteam te werken. De Peugeot 208 R2 staat steeds beter afgesteld.”

RallyTime animated
VAS

jv-rvo-2016-055

Het optreden van Joachim en Andy in de Aarova Rallysprint in Oudenaarde was van korte duur. De Peugeot ging kort voor de finish van de eerste proef van de baan.

“We gingen gewoon te snel in die flauwe rechtse op kasseien. Door strobalen aan de binnenkant van de bocht, moesten we in het midden van de baan blijven rijden en bij het remmen is de carterplaat wellicht op de bolle rug van de kasseien gekomen, waardoor we uit het spoor werden getild. Het veld lag wat hoger, waardoor we een flinke klap op het linkervoorwiel kregen. De driehoek was geplooid. De snelheid was goed, maar de bocht was iets scherper dan gedacht… Maar, beter in Oudenaarde dan volgend weekend in de Vogezen,” besluit Joachim.

RT1
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X