Met de Aarova Rally Sprint in Oudenaarde stond de derde rally in 5 weken op ons programma. Nadat de verkenningen en de keuring op zaterdag goed verliepen vertrokken we meteen met het mes tussen de tanden. We wisten, om Stefaan te kloppen, dat we het verschil in de eerste ronde moesten maken.

naamloos-394

Het tempo lag meteen heel hoog en alles verliep super tot we even een paaltje tikten. De nota was iets te optimistisch maar de schade viel mee en het tijdverlies bleef beperkt. Zo konden we meteen de besttijd rijden in div. 1-2 en tot onze verbazing 10e algemeen!

De tweede ronde verliep perfect en met een tweede tijd in div. 1-2 op slechts een halve seconde van de Subaru van Stefaan Tjoens zaten we perfect op schema. Tijdens de service werd vastgesteld dat de motorsteun het aan het begeven was maar we waren gekomen om te winnen en bleven vol doorgaan.

KAMV
RT2

Helaas werd de jump niet goed verteerd met een barstje in het carter als gevolg. Tot overmaat van ramp kwam hierbij ook wat olie op de remmen waardoor we de volgende remzone rechtdoor schoven in een veld, gelukkig zonder erg.

Het olie verlies bleef beperkt maar aan de finish werd toch besloten om de wagen aan de kant te zetten om verder schade te voorkomen. Uiteraard waren we ontgoocheld maar ergens ook trots op de tijden die we op de tabellen hadden gezet.

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat ons bezoek in het veld niets te maken heeft met een fout van de co zoals hier en daar wordt gefluisterd. De samenwerking met Kenny verliep terug prima en ook de sfeer tussen de teams onderling was terug top!

KAMV
RT1
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
BRC
10de plaats voor Tom Boonen in Rallye de Wallonie
BRC
JBRC - Indrukwekkend debuut van Pierre-Manuel Brasseur in Rallye de Wallonie
BRC
Niels Reynvoet is de Michelin Star of the Weekend - Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
X