Met de Aarova Rally Sprint in Oudenaarde stond de derde rally in 5 weken op ons programma. Nadat de verkenningen en de keuring op zaterdag goed verliepen vertrokken we meteen met het mes tussen de tanden. We wisten, om Stefaan te kloppen, dat we het verschil in de eerste ronde moesten maken.

naamloos-394

Het tempo lag meteen heel hoog en alles verliep super tot we even een paaltje tikten. De nota was iets te optimistisch maar de schade viel mee en het tijdverlies bleef beperkt. Zo konden we meteen de besttijd rijden in div. 1-2 en tot onze verbazing 10e algemeen!

De tweede ronde verliep perfect en met een tweede tijd in div. 1-2 op slechts een halve seconde van de Subaru van Stefaan Tjoens zaten we perfect op schema. Tijdens de service werd vastgesteld dat de motorsteun het aan het begeven was maar we waren gekomen om te winnen en bleven vol doorgaan.

BRC
Stannic

Helaas werd de jump niet goed verteerd met een barstje in het carter als gevolg. Tot overmaat van ramp kwam hierbij ook wat olie op de remmen waardoor we de volgende remzone rechtdoor schoven in een veld, gelukkig zonder erg.

Het olie verlies bleef beperkt maar aan de finish werd toch besloten om de wagen aan de kant te zetten om verder schade te voorkomen. Uiteraard waren we ontgoocheld maar ergens ook trots op de tijden die we op de tabellen hadden gezet.

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat ons bezoek in het veld niets te maken heeft met een fout van de co zoals hier en daar wordt gefluisterd. De samenwerking met Kenny verliep terug prima en ook de sfeer tussen de teams onderling was terug top!

RallyTime animated
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X