Op 8 en 9 oktober wordt Koekelare opnieuw het Mekka van de regionale rallysport. Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic organiseren er dan voor het zestiende jaar op rij de Hemicuda Rally.

rv-20151011093715087

Op zaterdag staan traditioneel de administratieve en technische controle op het programma, opnieuw op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert. De teams kunnen op zaterdagnamiddag de klassementsproeven verkennen.

Op zondag worden er drie lussen van drie verschillende klassementsproeven gereden, goed voor een kleine 100 kilometer klassementsproef. KP Kortemark is met zijn 12,5 kilometer grotendeels vernieuwd en wordt een bijzonder snelle klassementsproef. Aan de KP Houthulst (12,6 km) zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de editie-2015. De KP Koekelare is met zijn 7,1 km nieuw, maar is in feite een samensmelting van de vroegere KP’s De Mokker en Hovaeremolen.

RT2
63ste OVV

Naast de traditionele rally, die openstaat voor moderne en historic rallywagens, wordt er dit jaar ook een “Regularity Rally” gekoppeld aan de wedstrijd. In een Regularity Rally draait het niet om de snelheid, maar wel om de regelmatigheid. Deelnemen aan deze nevenwedstrijd kan met de-wagenvan-elke-dag, weliswaar moet die minstens 25 jaar oud zijn. Doel is om de opgelegde gemiddelde snelheid van maximum 50 km/uur zo exact mogelijk te benaderen, op elk moment van de wedstrijd. Langs het traject staan diverse geheime secondencontroles opgesteld, die de regelmatigheid van de teams bijhouden.

Naast het kruim van de Vlaamse rallysport verwachten de organisatoren opnieuw een hele armada Engelse teams. De Hemicuda Rally telt immers opnieuw voor het Flanders Rally Challenge kampioenschap, dat traditioneel een 25-tal Britse teams naar Koekelare haalt.

RallyTime animated
Stannic
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X