Op 8 en 9 oktober wordt Koekelare opnieuw het Mekka van de regionale rallysport. Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic organiseren er dan voor het zestiende jaar op rij de Hemicuda Rally.

rv-20151011093715087

Op zaterdag staan traditioneel de administratieve en technische controle op het programma, opnieuw op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert. De teams kunnen op zaterdagnamiddag de klassementsproeven verkennen.

Op zondag worden er drie lussen van drie verschillende klassementsproeven gereden, goed voor een kleine 100 kilometer klassementsproef. KP Kortemark is met zijn 12,5 kilometer grotendeels vernieuwd en wordt een bijzonder snelle klassementsproef. Aan de KP Houthulst (12,6 km) zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de editie-2015. De KP Koekelare is met zijn 7,1 km nieuw, maar is in feite een samensmelting van de vroegere KP’s De Mokker en Hovaeremolen.

RT2
BRC

Naast de traditionele rally, die openstaat voor moderne en historic rallywagens, wordt er dit jaar ook een “Regularity Rally” gekoppeld aan de wedstrijd. In een Regularity Rally draait het niet om de snelheid, maar wel om de regelmatigheid. Deelnemen aan deze nevenwedstrijd kan met de-wagenvan-elke-dag, weliswaar moet die minstens 25 jaar oud zijn. Doel is om de opgelegde gemiddelde snelheid van maximum 50 km/uur zo exact mogelijk te benaderen, op elk moment van de wedstrijd. Langs het traject staan diverse geheime secondencontroles opgesteld, die de regelmatigheid van de teams bijhouden.

Naast het kruim van de Vlaamse rallysport verwachten de organisatoren opnieuw een hele armada Engelse teams. De Hemicuda Rally telt immers opnieuw voor het Flanders Rally Challenge kampioenschap, dat traditioneel een 25-tal Britse teams naar Koekelare haalt.

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X