Na een zomerpauze trokken we dit jaar voor de 2de maal richting West-Vlaanderen want de streek rond Roeselare was afgelopen weekend het decor voor de 7de manche van het BRC, tevens de 4e manche van de M Cup. In de M-Cup beloofde het een spannende strijd te worden met maar liefst 16 ingeschreven wagens waaronder ook Weijs met een top 1-serie.

jv-2016093092142060
De weergoden waren de BMW’s niet goed gezind toen het vrijdagavond bij de start plots onverwacht hard begon te regenen. Een achterwielaangedrven M3 temmen op slicks in natte omstandigheden op de gladde Westvlaamse wegen zonder ABS of traction controle is geen sinecure. In deze moeilijke omstandigheden draaiden we met de Champion Lubes M3 onmiddellijk de scratch in de M-Cup op KP1 en KP2 met zelfs een mooie voorsprong op Weijs en streekpiloot Braeckevelt. De toon was gezet! Ook in het donker bleef het de ganse avond nog regenen. We konden het vrijdagavond gedeelte perfect foutloos afsluiten op een schitterende 2de plaats in de M-Cup slechts op kleine afstand van Weijs. Dit was meteen de startpositie voor dag 2 op zaterdag.

Zaterdagmorgen kwam de zon erdoor en was het de ganse dag stralend weer. In droge omstandigheden hebben we reeds bewezen dat de Champion Lubes M3 zeer snel is! De ganse dag heeft de wagen perfect gedraaid met uitzondering van de benzinepomp die haperde waardoor we 10 seconden straftijd kregen voor te laat inklokken bij een tijdscontrole. Halfweg de dag moest Weijs opgeven met een motor probleem. Aangemoedigd door de vele supporters langsheen het parkoers konden we terug de leiding nemen in de M-Cup en deze behouden tot het einde. We hielden het tempo hoog met perfecte nota’s en zetten nog verschillede scratches in de M-Cup op de tabellen. Uiteindelijk finishten we zeer knap als tiende algemeen. We zijn eveneens eerste 2-wielaangedreven wagen achter al het 4×4 geweld en winnen eveneens de klasse NCM.

In het kampioenschap blijft Kurt Braeckevelt leider met 54 punten. Wij klimmen door zijn deze overwinning naar de tweede plaats in de tussenstand met 43 punten. Braeckevelt moet nog wel een schrapresultaat in mindering brengen. Alles blijft nog mogelijk in de titelstrijd tijdens de volgende 2 manches! De 2de sezoenshelft belooft nog spannend te zijn !

VAS
RT1

Afspraak voor de volgende en voorlaatste manche van de M Cup in de East Belgian Rally te Saint-Vith op zaterdag 24 september !

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X