Nergens was er regen voorspeld voor vrijdag, toch gingen de hemelsluizen open juist voor de eerste proef. Iedereen stond op verkeerde banden en dat maakte het niet makkelijker. Op de eerste proef, nog geen kilometer na de start, maakte Kris Princen al een fout en ging op een paal, hij verloor meteen minuten tijd.

JV-2016093141546068

RallyTime animated
Stannic_animatie

Wij besloten om op een veilige manier de finish te bereiken en geen onnodige risico’s te nemen. Gans de vrijdagavond regende het verder en zo sloten we de dag af op een 15e plaats algemeen en 1e in de groep N klasse.

Zaterdag begon de dag droog en we begonnen ook met mooie tijden te rijden. Na de eerste ronde van 4 proeven waren we opgeklommen naar een 13e plaats. We reden constant tijden rond de 10e plaats algemeen en waren eens sneller dan weer iets trager dan Pyck die met een EVO in groep A versie reed.

Na de 2e ronde hadden we nog een achterstand op Pyck van 24 seconden, we gingen ons nog eens recht zetten…… Op Passendale en Houthulst was Filip altijd wat rapper, het zijn dan ook snelle proeven waar het meer aan power goed kan benut worden.  Op de Zilverberg namen we een 5 tal seconden terug, en op Rumbeke namen we nog eens 6 seconden terug.

Met enkel nog de Zoning te rijden en een achterstand van 15 seconden zou het moeilijk worden om deze nog in te halen. Toch trokken we nog eens alle registers open en waren we 7 seconden sneller…..

We eindigden op een 9e plaats, op 8 seconden van de 7e plaats, en 1e in groep N, jammer dat deze klasse niet echt meer gewaardeerd wordt in het BRC.

RallyTime animated
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X