De wagens zijn gekeurd. De proeven zijn verkend. De teams hebben zich geïnstalleerd op de servicezone. De eerste niet West-Vlaamse VAS wedstrijd, de Short Rally van Kasterlee, kan van start gaan. Volgens de laatste weersvoorspellingen temperaturen rond de 25 graden en meestal droog. Verder een mooi deelnemersveld en leuke KP’s. Redenen genoeg om af te zakken naar Kasterlee.

Kasterlee2015-Piet Van Hoof


Deelnemers

Traditioneel verwelkomt de Short Rally van Kasterlee een grote delegatie Nederlandse deelnemers. Dat is dit jaar niet anders. Zo zijn ook de snelle Nederlandse EVO’s van de partij. Piet Van Hoof, Sander Van Hoof en Arjen De Koning doen altijd mee voor de zege in Kasterlee. Dit jaar moeten ze rekening houden met een andere Nederlander, Jeroen Swaanen, met de Ford Fiesta R5 EVO. Daarnaast komen er ook Belgen aan de start die kans maken op de eindoverwinning. Guino Kenis start er met de Mini Cooper WRC. Tom Van Rompuy brengt de DS3 R5 aan de start.

RT2
BRC

Andere snelle EVO’s zijn deze van Martin van Iersel en Steve Bécaert. Bij Steve is de goede afstelling vinden prioriteit nummer 1.

Daarnaast is het ook uitkijken naar de wedstrijd binnen de wedstrijd. Biesheuvel mag dan wel forfait gegeven hebben, er staan nog steeds zes 350Z wagens aan de start.

Bij de Historics is het uitkijken naar de BMW M3 van Mats van den Brand met Eddy Smeets in het rechterzitje. Ook Gunther Monnens is een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning wanneer de Opel Transeurope geen gebreken vertoond. Michel Casseyas had de intentie om te starten maar heeft in laatste instantie toch afgezegd. Verder is het o.a. ook uitkijken naar de Ascona’s van Ronny Declerck en Dirk Van Rompuy.

Voor meer info over de deelnemers in de verschillende divisies, zoals de strijd tussen Brecht Hoorne en Stefaan T’Joens, verwijs ik naar ons artikel “12de Short Rally van Kasterlee: Eerste VAS wedstijd buiten West-Vlaanderen”

Je kan de volledige genummerde deelnemerslijst hier bekijken: http://www.rallyuitslagen.be/2016/Kasterlee/Deelnemerslijst.pdf


Parkoers

In totaal worden er zeven proeven verreden. 4x KP De Hese en 3x KP Goor.


Timing

Voor de 12de Short Rally Kasterlee openen de historic wagens waarna de moderne wagens aansluiten. De timing geeft telkens de starttijd weer van de eerste historic.

De deelnemers aan de 9de Regularity van Kasterlee gaan de deelnemers van de Short Rally vooraf. Zij vertrekken dus telkens 40 min vroeger dan de aangegeven timing.

Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4
KP De Hese 09:28 11:43 13:58 16:28
KP Goor 10:06 12:21 14:36

Resultaten

De live resultaten kan je hier volgen http://www.rallyuitslagen.be/index.php/2016/short-rally-kasterlee-2016

 


Wedstrijdcentrum

Het wedstrijdcentrum en servicezone is gelegen aan De Hese te Kasterlee, te bereiken via de N19 (viervaksbaan Turnhout – Kasterlee). Volg de bewegwijzering naar de publieksparking.


Toegang

De toegangsprijs bedraagt net zoals de voorgaande edities nog steeds €10. Kinderen jonger dan 12jaar mogen gratis binnen. Toegangsbewijzen zijn te koop aan alle toegangsposten en in het wedstrijdcentrum. Tevens kan je in het wedstrijdcentrum terecht voor het programma.

 

 

RT1
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X