Piet Van Hoof heeft de verwachtingen ingelost en wint de 12de editie van de Short Rally van Kasterlee. We moeten al terug gaan tot in 2011 om een andere winnaar te vinden. Aan uitdagers geen gebrek in Kasterlee. Jeroen Swaanen werd echter koud gepakt en moest zich tevreden stellen met de 2de plaats. Met een snelle start zette Piet Van Hoof de tegenstand al zo goed als KO op de eerste KP. Jeroen Swaanen volgde reeds op 7 seconden. Meer dan een scratch rijden was er niet weggelegd voor Jeroen. Piet Van Hoof bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en won vrij makkelijk deze 12de editie. Neef Sander Van Hoof, in Moorslede sneller dan Piet, vervolledigde het podium dat zo weer volledig Nederlands is.

RV003

Met Guino Kenis (Mini WRC) en Tom Van Rompuy (DS3 R5) stonden er ook Belgen aan de start die aanspraak maakten op het podium. Met technische problemen (turbo en elektrische storing) moest Guino Kenis echter al na ronde 1 de strijd staken. Tom Van Rompuy op zijn beurt wisselde goede tijden af met mindere tijden en eindigde uiteindelijk op een 9de plaats.

Arjen de Koning en Martin van Iersel zorgden er voor dat zelfs de volledige top 5 door Nederlanders bezet wordt.

RallyTime animated
RT1

RV001

Eerste Belg werd Steve Bécaert op een 6de plaats algemeen. Voornaamste doelstelling van Steve Bécaert was de juiste afstellingen te vinden voor de EVO X R4. “We zijn tevreden. We hebben de juiste afstellingen gevonden. Ook pakken we de volle buit voor het VAS kampioenschap. Op de laatste KP namen we geen risico’s meer om zo deze punten veilig te stellen. Hierdoor kon Martin van Iersel ons wel nog de 5de plaats afsnoepen,” aldus een tevreden Steve Bécaert.

Op plaats 7 en 8 vinden we de eerste historics. Mats Van den Brand haalde op de laatste KP nog eens alles uit de BMW M3 en wipte zo nog over Gunther Monnens. Door problemen met de motor van de BMW M3, tijdens de eerste ronde, reed Gunther Monnens lange tijd aan de leiding met de Opel Transeurope. De technische problemen bij de Opel Transeurope lijken opgelost. Dit belooft voor de toekomst.

RV002

Op plaats tien vinden we de winnaar van divisie 1-2, Stefaan T’Joens. In Staden moest hij de Subaru Impreza vroegtijdig aan de kant zetten. “Geen schade aan de wagen. Geen mechanische problemen. We pakken de volle buit voor het VAS kampioenschap. Een geslaagd weekend dus,” vertelt Stefaan T’Joens.

Door mechanische problemen verloor Brecht Hoorne veel tijd tijdens de eerste KP’s. Hierdoor kwam het niet tot een duel met Stefaan T’Joens. Het bracht Brecht wel op een ander idee. Er was immers voor het eerst in Kasterlee een spektakelbeker te winnen. De passages van Brecht zijn niet onopgemerkt gebleven bij de jury. “In het begin hebben we veel tijd verloren. Hierdoor moest ik niet meer kijken naar het klassement. We hebben er dan voor gekozen om voor het spektakel gegaan,” vertelde Brecht ons na het in ontvangst nemen van de beker.