Het is al langer geweten dat de top teams vragende partij zijn om minder rally’s te rijden in het BRC. Getuige hiervan het team rond Freddy Loix. Wanneer de vooropgestelde doelen bereikt zijn, start het team niet meer in de resterende wedstrijden om budget te sparen voor het volgende seizoen. Het wordt steeds moeilijker om het nodige budget bij elkaar te krijgen.

Sezoens2016-Princen

Met dit in het achterhoofd is het dan ook een mooie inspanning van het team Kris Princen – Peter Kaspers. Kris en Peter hadden 8 wedstrijden gebudgetteerd. Voor dit seizoen restte normaal nog de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Dankzij een extra inspanning rijden ze nu ook de Omloop van Vlaanderen.

“Het budget voor de Omloop van Vlaanderen was helemaal niet voorzien. We hebben met alle partijen rond de tafel gezeten en uiteindelijk het project toch rond gekregen,” licht Peter Kaspers toe. “Wij blijven het herhalen, 9 wedstrijden is teveel, dus een sanering dringt zich op. Toch zijn we zeer tevreden om deel te kunnen nemen aan deze prachtige wedstrijd en prima organisatie.”

RT1
VAS

Natuurlijk komen Kris en Peter niet alleen naar Roeselare om de deelnemerslijst wat langer te maken. In elke wedstrijd wordt er met ambitie gestart. Dit is nu niet anders. Al zullen ze wel moeten afrekenen met de andere R5 piloten en de WRC wagens. Vraag is of de R5 wagens de WRC’s kunnen bijhouden.

“Normaal niet. Het vermogen van een WRC ligt 70 à 80 pk hoger. Komt daarbij nog het snelle parkoers. Nu moet elke wedstrijd nog altijd gereden worden. Na Kris zijn overwinningen in 2014 met de Subaru WRC is er geen enkele andere piloot meer in geslaagd om met een 2liter WRC te winnen. We zullen in ieder geval de strijd niet uit de weg gaan,” besluit Peter Kaspers.

VAS
RT2
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X