Het is al langer geweten dat de top teams vragende partij zijn om minder rally’s te rijden in het BRC. Getuige hiervan het team rond Freddy Loix. Wanneer de vooropgestelde doelen bereikt zijn, start het team niet meer in de resterende wedstrijden om budget te sparen voor het volgende seizoen. Het wordt steeds moeilijker om het nodige budget bij elkaar te krijgen.

Sezoens2016-Princen

Met dit in het achterhoofd is het dan ook een mooie inspanning van het team Kris Princen – Peter Kaspers. Kris en Peter hadden 8 wedstrijden gebudgetteerd. Voor dit seizoen restte normaal nog de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Dankzij een extra inspanning rijden ze nu ook de Omloop van Vlaanderen.

“Het budget voor de Omloop van Vlaanderen was helemaal niet voorzien. We hebben met alle partijen rond de tafel gezeten en uiteindelijk het project toch rond gekregen,” licht Peter Kaspers toe. “Wij blijven het herhalen, 9 wedstrijden is teveel, dus een sanering dringt zich op. Toch zijn we zeer tevreden om deel te kunnen nemen aan deze prachtige wedstrijd en prima organisatie.”

BRC
RT2

Natuurlijk komen Kris en Peter niet alleen naar Roeselare om de deelnemerslijst wat langer te maken. In elke wedstrijd wordt er met ambitie gestart. Dit is nu niet anders. Al zullen ze wel moeten afrekenen met de andere R5 piloten en de WRC wagens. Vraag is of de R5 wagens de WRC’s kunnen bijhouden.

“Normaal niet. Het vermogen van een WRC ligt 70 à 80 pk hoger. Komt daarbij nog het snelle parkoers. Nu moet elke wedstrijd nog altijd gereden worden. Na Kris zijn overwinningen in 2014 met de Subaru WRC is er geen enkele andere piloot meer in geslaagd om met een 2liter WRC te winnen. We zullen in ieder geval de strijd niet uit de weg gaan,” besluit Peter Kaspers.

Stannic
RallyTime animated
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X