Het is al langer geweten dat de top teams vragende partij zijn om minder rally’s te rijden in het BRC. Getuige hiervan het team rond Freddy Loix. Wanneer de vooropgestelde doelen bereikt zijn, start het team niet meer in de resterende wedstrijden om budget te sparen voor het volgende seizoen. Het wordt steeds moeilijker om het nodige budget bij elkaar te krijgen.

Sezoens2016-Princen

Met dit in het achterhoofd is het dan ook een mooie inspanning van het team Kris Princen – Peter Kaspers. Kris en Peter hadden 8 wedstrijden gebudgetteerd. Voor dit seizoen restte normaal nog de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Dankzij een extra inspanning rijden ze nu ook de Omloop van Vlaanderen.

“Het budget voor de Omloop van Vlaanderen was helemaal niet voorzien. We hebben met alle partijen rond de tafel gezeten en uiteindelijk het project toch rond gekregen,” licht Peter Kaspers toe. “Wij blijven het herhalen, 9 wedstrijden is teveel, dus een sanering dringt zich op. Toch zijn we zeer tevreden om deel te kunnen nemen aan deze prachtige wedstrijd en prima organisatie.”

RT2
RT1

Natuurlijk komen Kris en Peter niet alleen naar Roeselare om de deelnemerslijst wat langer te maken. In elke wedstrijd wordt er met ambitie gestart. Dit is nu niet anders. Al zullen ze wel moeten afrekenen met de andere R5 piloten en de WRC wagens. Vraag is of de R5 wagens de WRC’s kunnen bijhouden.

“Normaal niet. Het vermogen van een WRC ligt 70 à 80 pk hoger. Komt daarbij nog het snelle parkoers. Nu moet elke wedstrijd nog altijd gereden worden. Na Kris zijn overwinningen in 2014 met de Subaru WRC is er geen enkele andere piloot meer in geslaagd om met een 2liter WRC te winnen. We zullen in ieder geval de strijd niet uit de weg gaan,” besluit Peter Kaspers.

RallyTime animated
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X