De inschrijvingslijst voor de Regularity van Kasterlee (de negende editie al) tikt aan op 31 wagens. Daarmee wordt de wederopstanding van deze discipline, die in 2016 ongezien succes kende, een feit. Opnieuw mogen de deelnemers hun wagens (minstens 25 jaar oud), op rallywegen beproeven. Enkel de Antwerp Regularity, verreden op het Glosso Circuit, is de vreemde eend in de bijt. Voor het overige bezochten de deelnemers aan het regionale kampioenschap VAS Regularity steeds de rallypaden.

ZL_2015_R17_2-2

Tweemaal, in de Haspengouw en in de Sezoens, mochten ze over de nationale rallyproeven. In Kasterlee rijden ze hun eerste “regionale” rallyproef. De opzet blijft hetzelfde: respecteer een opgelegde gemiddelde snelheid over een vastgelegde afstand. Dat klinkt eenvoudiger dan het is!

De situatie was eventjes onduidelijk na de Sezoens Regularity, waar een heel contingent Nederlanders kwam opdagen, samen met enkele niet-stamgasten in het VAS Regularity kampioenschap. Zij mengden zich (met goede resultaten trouwens), tussen de VAS habitués en dus leek het evenwicht wat verstoord. Maar Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts, in hun prijsbewuste VW Golf, deden uiteindelijk de beste zaak door als eerste VAS routiniers binnen te komen op de 5de plaats. Een kleine troost nadat ze in de Antwerp Regularity zich de winst door de vingers zagen glippen in de allerlaatste proef. Het leverde hen de voorlopige leiding op in de VAS tussenstand met 121 punten.

RT1
RT2

Tieltenaar Timothy Mahieu navigeerde de Opel Kadett naar een eerste en derde plaats respectievelijk in de Haspengouw en in Antwerpen maar moest in de Sezoens aan de slag als rallynavigator en liet een blanco resultaat noteren.

opname zonder titel-1060

 

Eén en ander heeft zo tot gevolg dat Kris en Seppe Vervoort op de Opel Kadett Coupé, met regelmatige klasseringen beslag legden op de voorlopige tweede plek in de tussenstand (114 punten). Patrick en Ari Meeus scoorden met de Ford Sierra een eerste overwinning op Glosso, maar konden daarna niet meer bevestigen. Zij verdedigen hun derde plaats met 107 punten tegen een damesduo. Elien en Stephanie Dierckx sprokkelden op de Toyota MR2 regelmatig mooie punten en hebben er alvast 103 in de binnenzak.

Maar in Kasterlee zitten er anderen aan de dis waarmee het kwaad kersen eten is. Regerend kampioen Patrick Graindor en zijn trouwe navigator Luc Champagne op de mooie Triumph TR7 bijvoorbeeld. Hen kan je nooit wegcijferen en als ze de rechtervoet in bedwang houden spelen ze zeker mee voor de zege. Zo ook Mario Leys, die met Wouter Devos en de Opel Manta altijd in het spel zit. En waarom niet het duo Jeff en Raymond Mullens op de krachtige Opel Ascona. Vergeten we oude vos Leo Rackham niet, die gesteund door dochter Inge altijd aast op een ereplaats.

Het loont zeker de moeite om de regularity mensen eens aan te moedigen. Bedenk alleen dat nauwkeurigheid bij hen belangrijker is dan snelheid, al durven sommigen wel eens een spectaculaire passage neerzetten in deze of gene bocht.

De fun maakt immers ook deel uit van het geheel. Ze rijden voor de nulwagen van de rally maar volgen voor het overige een identiek parcours. De eerste deelnemer gaat al op pad om 8u30 en de eerste regularityrijders zullen ook omstreeks 17u aan de finish staan.

Plaats van het gebeuren:

De Hese 15 in Kasterlee.

opname zonder titel-1419

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X