Het zwaartepunt van de regionale wedstrijden ligt in West-Vlaanderen. Zeker sinds de laatste jaren de Rally van Linter en de Rally van de Suikerstreek zijn weggevallen. Wie mee wil strijden in het regionale rallykampioenschap moet echter wel deelnemen aan minstens 1 rally buiten de eigen provincie. De rallysprint van Oudenaarde zou voor velen dan ook een voor de hand liggende keuze zijn. Maar deze geldt niet als een verplaatsing buiten West-Vlaanderen omdat ze georganiseerd wordt door een West-Vlaamse club (Superstage). Resten er nog twee wedstrijden buiten West-Vlaanderen. Namelijk de Rally van Zuid-Limburg en de Short Rally van Kasterlee, die nu zondag verreden wordt in de Antwerpse Kempen. De meeste VAS kampioenschapsrijders, die aanspraak maken op een titel, vinden we dan ook terug op de deelnemerslijst.

 


Divisie 3

RvS-RV-123

KAMV
BRC
1 Bécaert Steve – Beernaert Nico 255
2 Tailleu Pieter – Delbaere Angelo 246
3 Kris Gellinck – Mike Vanhoecke 232

 

Steve Bécaert, leider in divisie 3 en klasse 3I, komt naar Kasterlee met twee doelstellingen. Eerst en vooral is hij nog op zoek naar de juiste afstelling van de EVO X R4. Anderzijds wil hij natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen om zodoende belangrijke punten mee huiswaarts te nemen. Ook de leider in klasse 3H, Kris Gellinck, kan goede zaken doen, aangezien Pieter Tailleu en Manolito Verhaeghe niet present zijn in Kasterlee.

 


Divisie 1-2RvS-RV-118

1 Thorben Vandeputte 351
2 Brecht Hoorne 339
3 Jeffrey Decock 318

 

In de tussenstand bij divisie 1-2 staat Thorben Vandeputte nog steeds aan de leiding. Thorben is ook de enige die momenteel 6 wedstrijden in rekening kan brengen. In klasse 2C kan hij zijn leidersplaats verstevigen aangezien Luc Diet en Mitch Van Oplynes niet starten in Kasterlee.

Brecht Hoorne staat voorlopig op een tweede plaats in de divisie. In zijn klasse 2E nam hij de leiding over van Stefaan T’Joens, die in Staden zijn wagen vroegtijdig aan de kant moest zetten. Beide heren zullen er ongetwijfeld weer een strijd van maken om divisie 1-2 te winnen. Ook Ian Deveeuw, tweede in klasse 2E, is van de partij.

Op nummer drie vinden we de leider van klasse 1A, Jeffrey Decock. Met een achttal wagens is deze klasse goed vertegenwoordigd. Om de volle buit te pakken, zal Jeffrey moeten afrekenen met onder andere Guy Dierckx, 2de in de klasse. Het is ook uitkijken naar het duel met Maarten Bruggeman, die de klasse won in de Rally van Wervik.

In klasse 2D kan Frederik Brulez een goede zaak doen. Leider in de klasse, Kristo Derycke, reist immers niet af naar Kasterlee.

 


Divisie 4RvS-RV-070

1 Michel Casseyas 307
2 Bram Fonteyne 273
3 Ronny Declerck – Steven Ramboer 268

 

Met 19 wagens is divisie 4 goed vertegenwoordigd. Leider Michel Casseyas zal het niet makkelijk krijgen. Gunther Monnens, Dirk Van Rompuy en Ronny Declerck zijn de te kloppen mannen in divisie 4. Door het ontbreken van Bram Fonteyne heeft Koen Verhaeghe (leider in klasse H3) uitzicht op een plaats in de top 3 van het divisie 4 klassement.

 


Divisie 5RvS-RV-087

1 Dick Lambrecht – Peggy Brock 330
2 Koen Beyne 268
3 Stefan Sijbers – Malgorzata Mielczarek 246

 

In divisie 5 slechts 3 wagens aan de start. Leider Dick Lambrecht (ook leider in klasse H6) mag met zijn Opel Corsa zondag als eerste de baan op. Koen Beyne (leider in klasse H7) is ook van de partij met zijn Peugeot 205. Beide wagens zijn echter niet opgewassen tegen de BMW M3 van Mats van den Brand & Eddy Smeets.

BRC
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X