In het  weekeinde van 2/3 september maken de Nederlandse rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt hun rentree in de rallysport. Na hun onfortuinlijke en zware crash eind maart tijdens de shake down voor de Rally van Spa werd de schade aan de DS3 R5 opgenomen bij het team van DDG Motorsports in Amersfoort en begon de opbouw van een vrijwel geheel nieuwe DS3 R5, volgens de laatste nieuwe specificaties van Citroën Racing. Afgelopen week was het moment daar dat Bob de Jong de nieuwe auto aan een shake down test kon onderwerpen op het testterrein van Niederrhein. “De auto voelde meteen erg goed aan en wij zijn vol vertrouwen om vanaf Vlaanderen weer de strijd aan te gaan,” aldus Bob de Jong.

BdJ

Met een nog maagdelijke witte, maar compleet nieuw opgebouwde DS3 R5 testten Bob de Jong en navigator Bjorn Degandt vorige week in Niederrhein de nieuwste updates. “Wat een verschil,” was de eerste reactie van Bob de Jong. “De auto voelt erg goed aan en we hebben er vooral veel koppel bij gekregen in de lagere toeren.” Zowel Bob de Jong als navigator Bjorn Degandt zien dan ook uit naar hun rentree in de 57e ConXion Omloop van Vlaanderen: “Weliswaar is in het Belgisch kampioenschap de titelstrijd al beslist (met Freddy Loix als kampioen), maar er doen voldoende sterke R5 deelnemers mee om de strijd mee aan te gaan,” meent Bjorn Degandt. Vanuit Nederland komt bijvoorbeeld ook Bernhard ten Brinke (Skoda Fabia R5) naar Roeselare om zijn rallyproject een nieuw vervolg te geven.

 Foto Kevin Caspers
Foto Kevin Caspers

De DS3 van Bob de Jong en Bjorn Degandt zal in een iets gewijzigde kleurstelling aan de start in Roeselare verschijnen. In Niederrhein toonden De Jong en Degandt alvast hun nieuwe overalls (zie foto): “Bij een rentree hoort ook een nieuwe frisse uitstraling,” is de mening van Bob de Jong.

RT2
KAMV

De Omloop van Vlaanderen kent ook de nodige vernieuwingen. Zo is het rallycentrum vanaf het EXPO terrein verplaatst naar het gezellige Stationsplein en omgeving in Roeselare. De rally gaat vrijdag 2 september om 17:37 uur van start; vrijdags staan er 5 klassementsproeven op het programma. Zaterdag gaat de rally om 7:45 uur verder met 14 klassementsproeven. De finish is voorzien om 19:50 uur. De deelnemers hebben dan 428 km afgelegd, waarvan 182 km over de 19 proeven.

 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het team? Ga dan naar www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina.

BRC
VAS
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X