De Rally van Staden verliep niet zoals verhoopt voor CELOPI Racing. Christophe Panis en Jeroen D’hulster hadden hun zinnen gezet op een klasse-overwinning met de Citroën Saxo van Philcars, maar al van bij de start liet de mechaniek hen in de steek.

RvS-2016-35-1

“In één van de eerste remzones merkte ik dat de versnellingsbak moeilijk in tweede ging in het terugschakelen. Omdat we daarom bijna elke korte bocht in derde versnelling moesten nemen en ook nog eens spinden verloren we meteen een pak tijd,” vertelt Christophe, die geen enkele deftige chrono kon neerzetten.

Tijdens de eerste servicebeurt werd aan de bediening van de versnellingsbak gesleuteld, maar het euvel bleek niet opgelost. “Na de vierde proef besloten we de wagen aan de kant te zetten. Het had geen zin om zo verder te rijden en we wilden erger voorkomen. We gaan dit in één van de volgende wedstrijden zeker goedmaken voor onze supporters, onze sponsors en onszelf. Better luck next time!” aldus Christophe Panis.

BRC
RT2
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X