Onze zenuwen waren amper te houden bij de start van onze eerste rally. Alles 10 maal gecheckt en gecontroleerd, maar eens vertrokken verdween alle nervositeit. Toen we aan de finish kwamen van de eerste KP zei ik meteen tegen Olivier Vanneste, mijn co, dat we niet naar de tijden van de eerste lus gingen kijken. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik moest duidelijk de wagen nog leren kennen. We waren opgelucht dat we zonder problemen onze allereerste proef hadden afgewerkt.

 foto: www.FotoLorenz.be
foto www.FotoLorenz.be

Op de 2de KP van de dag, in Westrozebeke, liep het al stukken beter. We hadden een goed tempo vast, maar helaas sloeg het noodlot dan veel te vroeg toe. Op de laatste bocht van de proef begaf de benzinepomp het van onze Peugeot 106. Enkele supporters duwden ons nog over de eindmeet in de hoop daar het euvel te verhelpen. Helaas kregen we onze wagen niet meer gestart, einde wedstrijd dus.

Zeer jammer want ik had graag veel geleerd hier in mijn thuisrally, waar dan ook veel mensen ons kwamen aanmoedigen. Zeker als ik achteraf kijk naar onze eerste chrono. Tot mijn grote verbazing klokten we meteen een 2de tijd in onze klasse, op 5 seconden van de ervaren Luc Diet. Natuurlijk is 1 KP absoluut geen referentie maar het smaakt naar veel meer.

Onze volgende afspraak zal de Hemicuda rally in Koekelare worden. Een compensatie voor onze vroege opgave in Staden. Een woord van dank aan het adres van Philcars voor deze eerlijke tussenkomst. Normaal gezien komen we ook aan de start van de rallysprint in Oudenaarde, maar hierover bestaat nog geen zekerheid.

RallyTime animated
Stannic

RT2
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X