Onze zenuwen waren amper te houden bij de start van onze eerste rally. Alles 10 maal gecheckt en gecontroleerd, maar eens vertrokken verdween alle nervositeit. Toen we aan de finish kwamen van de eerste KP zei ik meteen tegen Olivier Vanneste, mijn co, dat we niet naar de tijden van de eerste lus gingen kijken. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik moest duidelijk de wagen nog leren kennen. We waren opgelucht dat we zonder problemen onze allereerste proef hadden afgewerkt.

 foto: www.FotoLorenz.be
foto www.FotoLorenz.be

Op de 2de KP van de dag, in Westrozebeke, liep het al stukken beter. We hadden een goed tempo vast, maar helaas sloeg het noodlot dan veel te vroeg toe. Op de laatste bocht van de proef begaf de benzinepomp het van onze Peugeot 106. Enkele supporters duwden ons nog over de eindmeet in de hoop daar het euvel te verhelpen. Helaas kregen we onze wagen niet meer gestart, einde wedstrijd dus.

Zeer jammer want ik had graag veel geleerd hier in mijn thuisrally, waar dan ook veel mensen ons kwamen aanmoedigen. Zeker als ik achteraf kijk naar onze eerste chrono. Tot mijn grote verbazing klokten we meteen een 2de tijd in onze klasse, op 5 seconden van de ervaren Luc Diet. Natuurlijk is 1 KP absoluut geen referentie maar het smaakt naar veel meer.

Onze volgende afspraak zal de Hemicuda rally in Koekelare worden. Een compensatie voor onze vroege opgave in Staden. Een woord van dank aan het adres van Philcars voor deze eerlijke tussenkomst. Normaal gezien komen we ook aan de start van de rallysprint in Oudenaarde, maar hierover bestaat nog geen zekerheid.

RallyTime animated
RT1

VAS
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X