Onze zenuwen waren amper te houden bij de start van onze eerste rally. Alles 10 maal gecheckt en gecontroleerd, maar eens vertrokken verdween alle nervositeit. Toen we aan de finish kwamen van de eerste KP zei ik meteen tegen Olivier Vanneste, mijn co, dat we niet naar de tijden van de eerste lus gingen kijken. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik moest duidelijk de wagen nog leren kennen. We waren opgelucht dat we zonder problemen onze allereerste proef hadden afgewerkt.

 foto: www.FotoLorenz.be
foto www.FotoLorenz.be

Op de 2de KP van de dag, in Westrozebeke, liep het al stukken beter. We hadden een goed tempo vast, maar helaas sloeg het noodlot dan veel te vroeg toe. Op de laatste bocht van de proef begaf de benzinepomp het van onze Peugeot 106. Enkele supporters duwden ons nog over de eindmeet in de hoop daar het euvel te verhelpen. Helaas kregen we onze wagen niet meer gestart, einde wedstrijd dus.

Zeer jammer want ik had graag veel geleerd hier in mijn thuisrally, waar dan ook veel mensen ons kwamen aanmoedigen. Zeker als ik achteraf kijk naar onze eerste chrono. Tot mijn grote verbazing klokten we meteen een 2de tijd in onze klasse, op 5 seconden van de ervaren Luc Diet. Natuurlijk is 1 KP absoluut geen referentie maar het smaakt naar veel meer.

Onze volgende afspraak zal de Hemicuda rally in Koekelare worden. Een compensatie voor onze vroege opgave in Staden. Een woord van dank aan het adres van Philcars voor deze eerlijke tussenkomst. Normaal gezien komen we ook aan de start van de rallysprint in Oudenaarde, maar hierover bestaat nog geen zekerheid.

BRC
KAMV

RT2
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X