Als voorbereiding op de Rally van Staden werd er een ASAF rallysprint gereden. Geen overbodige luxe wanneer piloot (1 jaar) en co-piloot (1,5 jaar) lang geen wedstrijdwagen meer gezien hebben. Het werd een leuk weekendje weg met vrienden. Sfeer en amusementsgehalte waren op en top. Ook co-pilote van dienst, Marlon Vandecasteele, heeft ondertussen de smaak wel te pakken.

TBR-8

Met de rallysprint wilde we ook de wagen testen. Een test was namelijk aangewezen om enkele kinderziektes uit de wagen te krijgen. Niet alles liep zo gesmeerd als de stand (2de na Xavier Bouche met de Skoda Fabia R5) liet uitschijnen. Naderhand bleek motor en turbo aan revisie toe .

In allerijl werd de wagen richting Van Hoof sport gebracht om dit alles alsnog tijdig klaar te krijgen. Hierdoor werd de wagen pas enkele uren voor de wedstrijd terug afgeleverd bij Bossu-motors, net op tijd om naar de technische controle op zondag te gaan.

RT1
RallyTime animated

We waren gebrand op een goed resultaat en namen meteen een vlotte start. 4de tijd algemeen, op 1 seconde van de 2 R5 piloten. Deze 4de plaats werd ook behouden tot het einde van de wedstrijd. De 1ste 2 klassementsproeven volgden we nog in het spoor van de podiumrijders. Helaas gingen we tot 2x toe in de fout op de 3de KP en werd de kloof groter. We beseften dat er niets meer in en niets minder in zat dan een 4de plaats. Daarom verkozen we een speelsere rijstijl om onszelf en het publiek te plezieren.

De wagen reageerde echter zeer wispelturig en nerveus. Het gevolg van een kapotte ACD-pomp (die de sturing van het differentieel en remmen controleert ), zo bleek halfweg koers. Misschien ook de reden van de 1ste spin op KP3. Het probleem maakt alvast het remmen moeilijk, mits hierdoor de achterwielen in de rem-zone snel blokkeren. Alsook het insturen voor en het uitsturen na de bocht was geen evidentie.

Uiteindelijk stelden we ons tevreden met 9x een 4de tijd en 3x een 5de (gevolg van enkele spins). Al bij al toch nog een bevredigend resultaat met een ietwat oudere generatie (EVO IX). Achteraf gezien is het zeer frappant dat de top 5 vanop KP 1 ook de einduitslag zou worden!

Bij deze hebben we bewezen dat deze wagen nog gerust zijn mannetje kan staan. Deze EVO IX wordt trouwens binnenkort te koop aangeboden. Ondertussen wordt de ACD-pomp vervangen door een nieuw exemplaar en dan is deze wagen praktisch van kop tot teen vernieuwd.

Alle geïnteresseerden kunnen alvast contact op nemen met Lorenzo Bossu van Bossu motors.

RT2
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X