Na een geslaagde test met de heropgebouwde wagen tijdens de TBR trokken we met gemengde gevoelens richting Staden. De vorige edities hadden we bijna telkens tegenslag in Staden en de remproblemen en bijhorende schuiver van 2015 lagen toch nog altijd een beetje op de maag.

TBR-5

We opteerden ervoor om met een vlot tempo te starten maar toch nog wat reserve onder de pedalen te houden. Op het einde van de eerste ronde sloeg de schrik eventjes toe wanneer de motor wat olie uitstak langs de peilstok. Het kleine euvel werd gelukkig vlug gevonden en met alles af te vegen waren we klaar voor boucle 2. We bleven een goed tempo rijden en vonden een vast ritme dat we voor de rest van de dag hebben aangehouden.
Jonas bleef de nota’s perfect lezen en toomde in waar nodig.

De volgende services en rondes 3 en 4 verliepen vlekkeloos. Hier hadden we op gewacht, we konden ontspannen rijden en de wagen functioneerde perfect. De pechduivel had het deze keer op de anderen gemunt en tot onze grote verbazing reden we als klasse-winnaar 3H over de eindstreep. De vreugde en ontlading bij team en supporters deed ons serieus deugd.

KAMV
VAS

De rest van het seizoen wordt nog wat wikken en wegen. De ophanging dient nog wat aangepast te worden en de overblijvende centen dienen nog eens goed geteld te worden. Kortrijk rijden we met grote zekerheid en mocht het teveel kittelen misschien ook nog de Hemicuda.

Deze geslaagde manche in Staden was natuurlijk weer enkel mogelijk met de steun van onze trouwe sponsors en supporters, waarvoor onze grote dank. De klasse-beker die we mochten meenemen in Staden dragen we op aan onze fan van het eerste uur Miguel , die helaas te vroeg van ons is heengegaan.

BRC
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X