Opvallend op de deelnemerslijst van de Rally van Staden is het grote aantal Lancers. Niet minder dan 11 EVO’s komen er aan de start. En dan rekenen we de EVO VII van Jasper van den Heuvel, die het parkoers als 0-wagen opent, niet mee. Michael Lynneel is een van de EVO-rijders die maandag aan de start verschijnt. We hadden een gesprek met de man die tot vorig seizoen voornamelijk met Renault reed.  Het merk waarmee hij in 2012 Belgisch kampioen in klasse 8 / groep N3 werd.

 

RT_ORC2016-18-3

Stannic
RT2

“De Rally van Staden wordt mijn derde wedstrijd met de Lancer. We reden voor het eerst met de EVO VI in de Rallysprint van de Monteberg. Daar finishten we op een mooie 8ste plaats. Een heel motiverend resultaat,” begint Michael Lynneel ons gesprek. “In onze volgende rally, de ORC rally was een plaats in de top 10 haalbaar. Jammer genoeg moesten we voortijdig de strijd staken.”

“Na de ORC rally hebben we de versnellingsbak volledig vernieuwd. Ook aan de ophanging van de wagen is gewerkt. Dit hebben we gedaan in samenwerking met het Fabory rallyteam. We hebben heel goede tips gekregen van Dennis Devos qua afstellingen voor de ophanging en motor programmatie.  Het is voor mij nog een vraagteken wat de Rally van Staden gaat brengen. Het belangrijkste is het verder zetten van ons leerproces. Ritme opbouwen met de Lancer en hopelijk gespaard blijven van pech,” gaat Michael verder. “We gaan ons eigen ritme rijden en stelselmatig proberen op te bouwen. Natuurlijk zullen we ook kijken naar de tijden van de andere EVO rijders. Je krijgt niet in elke rally zoveel referentiepunten.”

“Dit jaar rijden we normaal gezien nog de Hemicuda Rally, de 6uren van Kortrijk en de Condroz rally. Misschien komt de Omloop van Vlaanderen er nog bij. Bedoeling is om volgend jaar een programma te rijden bestaande uit BRC en VAS wedstrijden. Aangezien mijn huidige co-piloot, Griffin Seynaeve, plannen heeft om zelf te gaan rijden,  kijk ik uit naar een nieuwe co voor volgend seizoen,” besluit Michael.

 

Stannic_animatie
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X