We keken er enorm naar uit om in de Motul TBR Rallysprint te starten. Zondagmorgen, een stralende zon en een parkoers dat ik tof, snel maar toch wel glad vond. Een mooie uitdaging van de organisatie.

Foto Stephan Sobry
Foto Stephan Sobry

Jammer dat het organisatorisch zondagmorgen wat spaak liep. Hierdoor konden we pas met meer dan een uur vertraging aan onze wedstrijd beginnen. Toen we eindelijk gestart waren, moesten we na 800m terug stoppen. Een deelnemer voor ons had immers een paaltje geraakt had.

Een ongeval kan je natuurlijk niets aan doen, daar kan je de organisatie natuurlijk geen verwijten over maken. De eerste ronde hebben we dan gewoon afgewerkt en er werd ons een normtijd opgelegd.

Pas met het begin van de tweede ronde konden we aan het echte werk beginnen. Alles ging goed en we reden aan strak tempo. En dat werd beloond met een scratch in de klasse 2c. De derde ronde werd eigenlijk een kopie van de tweede, wat ons terug de snelste tijd opleverde.

BRC
KAMV

Wel spijtig dat de vierde ronde niet meer verreden werd want we hadden graag nog eens geknald, geen twee zonder drie… De Motul TBR Rallysprint was voor ons dus goed voor winst in onze klasse, waar we heel tevreden mee zijn.

Verder zou ik graag nog mijn sponsors bedanken die bijgedragen hebben tot het welslagen van onze rally. Dit zijn Jason Buysens, Tom Versavel, Philcars, Vantomme containers en Thomas Nuytens.

Onze volgende afspraak is de rally van Staden,die op 15 augustus gereden wordt.

Tot dan!

RT1
VAS
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X