Alle factoren waren aanwezig om van de eerste Motul TBR Rallysprint een topwedstrijd te maken. Een parkoers met zowel snelle als technische stukken erin. Een mooi gevuld deelnemersveld met enkele toppers erin. En ook het weer liet de organisatie niet in de steek. Toch verliep de start niet zoals de organisatie gehoopt had. De organisatie was nochtans niet aan zijn proefstuk toe en gaat intern evalueren waarom de start zo moeizaam verliep. Ook het ED Rallyteam had een andere start in gedachte. De sortie, tijdens de eerste ronde, van Steve Brown en Lieven Capoen plaatsten aanvankelijk een domper op wat een feest moest worden.

TBR-2016-1014

“We hadden alles mee om er een TOP weekend van te maken,” gaat Wouter Muylle van start. “Een tof en snel parkoers. Een compacte setting met een mooie servicezone. Veel volk en het belangrijkste, mooi weer.”

RallyTime animated
KAMV

“Wanneer ik terugkijk op de rallysprint in zijn geheel, kan ik zeggen dat deze voor mij super verlopen is. De Safety EVO deed het perfect.  Mijn groentje van een co-piloot heeft het ook voortreffelijk gedaan. Natuurlijk heb ik een klein probleempje nu, het smaakt naar meer voor hem. Verder hebben ook de servicemannen er alles aan gedaan om ons op een comfortabele manier rally te laten beleven. En natuurlijk zorgde onze Eric voor de nodige spijs en drank.”

Het werd alles bij elkaar dus toch nog een goede rally voor Wouter Muylle ondanks de vroege sortie van teamgenoot Steve Brown. Een sortie die bij Wouter toch even in de kleren bleef hangen.

“De start van de rally was chaotisch verlopen. Jammer daarbij vind ik al de kritiek dat de organisatie hierbij gekregen heeft. Toen we dan uiteindelijk van start mochten gaan, zagen we halfweg het parkoers onze copain op zijn dak liggen. Ik kan je verzekeren dat vanaf dat moment de fun, van het rijden, er helemaal vanaf is. Ook in de 2de ronde lukte het helemaal niet. De sortie zat nog duidelijk tussen de oren. In de 3de ronde ging het opnieuw stukken beter.”

“Op de TBR rallysprint hadden we geen functie, we mochten eens echt genieten. En dit is natuurlijk ook al eens leuk. In de volgende rally rijden we opnieuw als 0-wagen. En dit in de 6de manche van het BK, de Omloop van Vlaanderen. Trouwens ook een rally waar Carrosserie Muylle hoofdsponsor is,” besluit Wouter Muylle.

RT2
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X