Alle factoren waren aanwezig om van de eerste Motul TBR Rallysprint een topwedstrijd te maken. Een parkoers met zowel snelle als technische stukken erin. Een mooi gevuld deelnemersveld met enkele toppers erin. En ook het weer liet de organisatie niet in de steek. Toch verliep de start niet zoals de organisatie gehoopt had. De organisatie was nochtans niet aan zijn proefstuk toe en gaat intern evalueren waarom de start zo moeizaam verliep. Ook het ED Rallyteam had een andere start in gedachte. De sortie, tijdens de eerste ronde, van Steve Brown en Lieven Capoen plaatsten aanvankelijk een domper op wat een feest moest worden.

TBR-2016-1014

“We hadden alles mee om er een TOP weekend van te maken,” gaat Wouter Muylle van start. “Een tof en snel parkoers. Een compacte setting met een mooie servicezone. Veel volk en het belangrijkste, mooi weer.”

“Wanneer ik terugkijk op de rallysprint in zijn geheel, kan ik zeggen dat deze voor mij super verlopen is. De Safety EVO deed het perfect.  Mijn groentje van een co-piloot heeft het ook voortreffelijk gedaan. Natuurlijk heb ik een klein probleempje nu, het smaakt naar meer voor hem. Verder hebben ook de servicemannen er alles aan gedaan om ons op een comfortabele manier rally te laten beleven. En natuurlijk zorgde onze Eric voor de nodige spijs en drank.”

BRC
RallyTime animated

Het werd alles bij elkaar dus toch nog een goede rally voor Wouter Muylle ondanks de vroege sortie van teamgenoot Steve Brown. Een sortie die bij Wouter toch even in de kleren bleef hangen.

“De start van de rally was chaotisch verlopen. Jammer daarbij vind ik al de kritiek dat de organisatie hierbij gekregen heeft. Toen we dan uiteindelijk van start mochten gaan, zagen we halfweg het parkoers onze copain op zijn dak liggen. Ik kan je verzekeren dat vanaf dat moment de fun, van het rijden, er helemaal vanaf is. Ook in de 2de ronde lukte het helemaal niet. De sortie zat nog duidelijk tussen de oren. In de 3de ronde ging het opnieuw stukken beter.”

“Op de TBR rallysprint hadden we geen functie, we mochten eens echt genieten. En dit is natuurlijk ook al eens leuk. In de volgende rally rijden we opnieuw als 0-wagen. En dit in de 6de manche van het BK, de Omloop van Vlaanderen. Trouwens ook een rally waar Carrosserie Muylle hoofdsponsor is,” besluit Wouter Muylle.

VAS
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X