Zondag staat alles in en rond Oekene in het teken van de TBR rallysprint. Op een gloednieuwe klassementsproef zullen zo’n 120 piloten vier maal het beste uit mens en machine halen om een zo goed mogelijk resultaat op de tabellen te plaatsen. Voor de overwinning zijn er namen zoals Andy Lefevere, die zeer gemotiveerd aan de start staat, maar ook Steve Bécaert, die in de ORC al bewees zeer snel te zijn met de DS3 R5. Uit Nederland komt, met dank aan ERT, het team van Van Hoof Motorsport afgezakt. Piet, die samen met vaste co Max Jacobs met de Mitsubishi Evo IV start, wordt ongetwijfeld terug de referentie voor het neefje, Sander Van Hoof. Samen met Melvin Florissoone wil hij de goede tijden van de Rally van Staden 2015 bevestigen.

opname zonder titel-4647

“Ik heb veel zin in de TBR rallysprint,” begint Sander. “De laatste keer dat ik samen met Melvin reed in de Rally van Staden heb ik me goed geamuseerd dus dat zal deze keer ook wel weer goed komen. De concurrentie is aanzienlijk, Andy Lefevere en Steve Bécaert rijden een thuis wedstrijd en hebben een goede wagen. Vanuit ons eigen team zal het een uitdaging worden om Piet bij te houden. Het zal dus niet meevallen maar we gaan ons best doen. Het is een sprint dus het zal zaak zijn om er meteen in het begin goed bij te zitten en vooral geen fouten te maken. We hebben nog een paar dingen die we willen testen op de auto dus hopelijk werkt dit zoals gepland en wordt de auto nog beter.”

Terwijl Sander begin dit jaar reeds de Rallysprint van Moorslede won, is het voor Melvin de eerste wedstrijd van het seizoen.

BRC
KAMV

“Het is allemaal wat onverwachts en snel gekomen, maar dat geeft zeker een boost,” vertelt Melvin. “Zaterdagavond werd ik opgebeld uit Nederland met de vraag of ik terug naast Sander wou kruipen, die tijdens de TBR rally het ERT-team vervoegt. Uiteraard moest ik geen twee maal nadenken. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om samen met Sander een goede prestatie neer te zetten. Een podium is mogelijk, de overwinning zal moeilijk worden, dat besef ik. Maar de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld! We gaan met FM rallymovies terug een livestream opstarten zodat iedereen ons live kan volgen op de proef. Dit kan je via de FM rally APP, onze website of Facebook. Ik wil zeker nog Jimmy Taveirne en Tricoo bedanken, zonder hen zou dit niet mogelijk geweest zijn!”

Het duo Van Hoof – Florissoone start met nummer 4 op de deuren van de Mitsubishi Lancer Evo X R4.

RT1
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X