YPRES_2016_RV_1603

De Kenotek Ypres Rally is één van de zwaarste rally’s van het seizoen. Dit zowel voor de piloten als voor de wagens.  Er moesten immers ruim 250 km afgehaspeld worden.

De shakedown op woensdag gaf al een goed gevoel.  De wagen deed wat van hem verwacht werd. Het was dus uitkijken naar de eerste wedstrijddag.

Tijdens KP1 werd al opgeschoven van de initiële startpositie, plaats 83, naar de 56e plaats.
Tijdens de volgende 4 KP’s bleef het team rond plaats 54/55 hangen. Uiteindelijk eindigde het team op plaats 48 na de eerste dag.

RT2
RT1

Dag 2 begon iets minder omdat KP Kemmelberg tijdens de wedstrijd werd geneutraliseerd, zodat het team een richttijd kreeg.  Verder die dag werd gestaag, zonder problemen, opgeschoven naar plaats 36.

KP14 bracht opnieuw een uitschieter met plaats 32 als gevolg. Het had immers net daarvoor even geregend, wat de 4×4 zeker een voordeel opleverde.

De laatste KP’s werden zonder risico’s uitgereden, hoewel een lekkende band tijdens de voorlaatste KP nog roet in het eten dreigde te gooien. Dat probleem kon net voor de laatste KP worden opgelost. Uiteindelijk bereikte het team, met de enige Subaru onder de deelnemers, een mooie 31e plaats in de eindrangschikking.

Ieper mag dus tot de beste rally tot nu toe beschouwd worden.  De wagen deed wat van hem verlangd werd: power op overschot en voldoende grip van de banden. Leuk weetje: de wedstrijd werd uitgereden met maar 6 banden.  De wagen zal nu eens grondig nagezien moeten worden met het oog op de volgende wedstrijd..

We kunnen dus spreken van een geslaagd seizoen tot nu toe!
Volgende wedstrijd : East Belgian Rally.

RallyTime animated
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X