Op 2 & 3 september, exact 10 weken na de Kenotek Ypres Rally, is het aan de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen. Onze wedstrijd, hier in Roeselare, is traditioneel de opener van de tweede seizoenshelft van het Belgian Rally Championship. Het is trouwens ook de oudste wedstrijd van het Belgian Rally Championship. De wedstrijd wordt al sinds 1960 onafgebroken georganiseerd.

Onze wedstrijd mag dan wel de oudste zijn, aan populariteit heeft de wedstrijd nog niet moeten inboeten. Elk jaar hebben we een sterk bezet deelnemersveld, zowel bij de moderne wagens als bij de historics. Dit dankzij onder andere de uitdagende proeven. De spannende strijd op het hobbelige en gladde asfalt van KP Passendale. Of er is bijvoorbeeld ook KP Zilverberg, berucht om zijn gladde asfalt. En wie kent er niet de KP Zoning. De rondkoers op het industrieterrein zorgt elk jaar voor spannende duels in de remzones. Voor de toeschouwers en de genodigden is het ook een mooie gelegenheid om de wagens meermaals en vaak bumper-aan-bumper te zien passeren.

opname zonder titel-2130

Omdat stilstaan eigenlijk gelijk staat met achteruit gaan, zorgen we regelmatig voor vernieuwingen. Zo werd in 2015 30% van het parcours hertekend. Ook in 2016 gaan we vernieuwen. Het rallycentrum verhuist naar een locatie dichter bij het winkelcentrum van de stad.

Sinds het begin van de jaren 90, al meer dan 25 jaar, was het servicepark en rallycentrum gevestigd rond en in de EXPO Hallen in Roeselare. De EXPO hallen zijn heel geschikt voor het servicepark maar binnen is het weinig aantrekkelijk voor het publiek. Als organisatie waren we dan ook op zoek naar een locatie met meer uitstraling. Een locatie waar we de lokale middenstand en horeca kunnen betrekken bij het hele rallygebeuren.

RT1
VAS

Bijkomend wordt er na het zomerverlof gestart met de bouw van een nieuw zwembad op de parking van de EXPO. Daarom zijn we, samen met het stadsbestuur en het Comité Centrumstraten, op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Toen de opportuniteit zich aanbood om het rally HQ in de buurt van het stationsplein te huisvesten, werd er geen moment getwijfeld. In samenspraak met het stadsbestuur en de middenstand zullen we proberen een aangename sfeer te bieden aan de deelnemers en de toeschouwers.

Er zal veel aandacht besteed worden aan het uittekenen van de meest ideale aanrijroutes voor het publiek. Eénmaal aangekomen aan het station is er een ruime ondergrondse parking, met 550 plaatsen voorzien op 100 meter van het rallydorp.

Het servicepark zal gelegen zijn langs de Trakelweg op zo’n 400 meter van het rallypodium.  Het servicepark is trouwens op wandelafstand van de KP Zoning.  Het VTI van Roeselare stelt zijn parking ter beschikking als wagenpark en ligt vlakbij het servicepark.

Het zal aangenaam vertoeven zijn in de omgeving van het Roeselaarse stationsplein!  De vele gezellige cafétjes en restaurantjes bieden een ruim assortiment aan lekkere streekprodukten.  Een lekkere Rodenbach mag in Roeselare zeker niet ontbreken!

Ook het programma wordt gewijzigd in 2016. Zo zal de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen verreden worden over 19 KP’s. Op vrijdag 2 september rijden we 5 KP’s (3 verschillende proeven). Op zaterdag 3 september staan er 14 KP’s (4 verschillende proeven) op het menu. Later meer details hierover.

See you in Roeselare op 2 & 3 september 2016 voor de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X