TBR_Rallysprint_2016

“In 2016 bestaat Autoclub Team Bassin Roeselare 40 jaar.  Naar aanleiding van dit 40 jarig bestaan werd het oude getekende logo vervangen door een nieuw logo. Op naar de 50 jaar, dan zijn we een koninklijke autoclub,” opent Hans Degryse.

Op 9 & 10 juli 2016 richt Team Bassin Roeselare vzw de Motul TBR Rallysprint in en deze zal plaats vinden te Roeselare, deelgemeente Oekene. De Motul TBR Rallysprint komt in aanmerking voor het Regionaal kampioenschap rally-rallysprint, het West-Vlaams kampioenschap rally-rallysprint en het Regionaal Historic kampioenschap rally-rallysprint en het FIRC championship.

De Motul TBR Rallysprint wordt verreden over een klassementsproef van 14,450 km en wordt vier keer verreden. Het wegdek is voor 100% verhard. In de proef zitten er zowel snelle stukken als technische stukken.

VAS
KAMV

Aan het uittekenen van de proef was er eigenlijk niet zoveel werk. Aan het organisatorische daarentegen was er wel veel werk. Het podium verhuisd van de EXPO hallen in Roeselare naar de markt in Oekene. Het servicepark wordt ingericht aan de terreinen van Turbo’s Hoet. De technische controle zal plaatsvinden aan de terreinen van atelier PJ. Maeyaert. Hier zal tevens ook het wagenpark ingericht worden.

In totaal zijn er 134 deelnemers ingeschreven.

Blikvangers bij de moderne deelnemers zijn Han Hoendervangers, Martin van Iersel, Jimmy Taveirne, Bert Coene, Steve Bécaert, Sander en Piet Van Hoof en Andy Lefevere.

Bij de historics is het uitkijken naar Paul Lietaer, PJ Maeyeart, Peter Demeyere, Arnel en Tom Calcoen, Piet Declercq, Ronny Declerck en Lode de Keyser.

De proeven zullen verreden worden om 8u30, 11u02, 13u48 en 16u34.

Verder kunnen we ook nog vermelden dat er opnieuw een rallyradio zal zijn. Deze kan je beluisteren op FM frequentie 97.4

RallyTime animated
BRC
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X