TBR_Rallysprint_2016

“In 2016 bestaat Autoclub Team Bassin Roeselare 40 jaar.  Naar aanleiding van dit 40 jarig bestaan werd het oude getekende logo vervangen door een nieuw logo. Op naar de 50 jaar, dan zijn we een koninklijke autoclub,” opent Hans Degryse.

Op 9 & 10 juli 2016 richt Team Bassin Roeselare vzw de Motul TBR Rallysprint in en deze zal plaats vinden te Roeselare, deelgemeente Oekene. De Motul TBR Rallysprint komt in aanmerking voor het Regionaal kampioenschap rally-rallysprint, het West-Vlaams kampioenschap rally-rallysprint en het Regionaal Historic kampioenschap rally-rallysprint en het FIRC championship.

De Motul TBR Rallysprint wordt verreden over een klassementsproef van 14,450 km en wordt vier keer verreden. Het wegdek is voor 100% verhard. In de proef zitten er zowel snelle stukken als technische stukken.

BRC
RT1

Aan het uittekenen van de proef was er eigenlijk niet zoveel werk. Aan het organisatorische daarentegen was er wel veel werk. Het podium verhuisd van de EXPO hallen in Roeselare naar de markt in Oekene. Het servicepark wordt ingericht aan de terreinen van Turbo’s Hoet. De technische controle zal plaatsvinden aan de terreinen van atelier PJ. Maeyaert. Hier zal tevens ook het wagenpark ingericht worden.

In totaal zijn er 134 deelnemers ingeschreven.

Blikvangers bij de moderne deelnemers zijn Han Hoendervangers, Martin van Iersel, Jimmy Taveirne, Bert Coene, Steve Bécaert, Sander en Piet Van Hoof en Andy Lefevere.

Bij de historics is het uitkijken naar Paul Lietaer, PJ Maeyeart, Peter Demeyere, Arnel en Tom Calcoen, Piet Declercq, Ronny Declerck en Lode de Keyser.

De proeven zullen verreden worden om 8u30, 11u02, 13u48 en 16u34.

Verder kunnen we ook nog vermelden dat er opnieuw een rallyradio zal zijn. Deze kan je beluisteren op FM frequentie 97.4

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X