TBR_Rallysprint_2016

“In 2016 bestaat Autoclub Team Bassin Roeselare 40 jaar.  Naar aanleiding van dit 40 jarig bestaan werd het oude getekende logo vervangen door een nieuw logo. Op naar de 50 jaar, dan zijn we een koninklijke autoclub,” opent Hans Degryse.

Op 9 & 10 juli 2016 richt Team Bassin Roeselare vzw de Motul TBR Rallysprint in en deze zal plaats vinden te Roeselare, deelgemeente Oekene. De Motul TBR Rallysprint komt in aanmerking voor het Regionaal kampioenschap rally-rallysprint, het West-Vlaams kampioenschap rally-rallysprint en het Regionaal Historic kampioenschap rally-rallysprint en het FIRC championship.

KAMV
RT2

De Motul TBR Rallysprint wordt verreden over een klassementsproef van 14,450 km en wordt vier keer verreden. Het wegdek is voor 100% verhard. In de proef zitten er zowel snelle stukken als technische stukken.

Aan het uittekenen van de proef was er eigenlijk niet zoveel werk. Aan het organisatorische daarentegen was er wel veel werk. Het podium verhuisd van de EXPO hallen in Roeselare naar de markt in Oekene. Het servicepark wordt ingericht aan de terreinen van Turbo’s Hoet. De technische controle zal plaatsvinden aan de terreinen van atelier PJ. Maeyaert. Hier zal tevens ook het wagenpark ingericht worden.

In totaal zijn er 134 deelnemers ingeschreven.

Blikvangers bij de moderne deelnemers zijn Han Hoendervangers, Martin van Iersel, Jimmy Taveirne, Bert Coene, Steve Bécaert, Sander en Piet Van Hoof en Andy Lefevere.

Bij de historics is het uitkijken naar Paul Lietaer, PJ Maeyeart, Peter Demeyere, Arnel en Tom Calcoen, Piet Declercq, Ronny Declerck en Lode de Keyser.

De proeven zullen verreden worden om 8u30, 11u02, 13u48 en 16u34.

Verder kunnen we ook nog vermelden dat er opnieuw een rallyradio zal zijn. Deze kan je beluisteren op FM frequentie 97.4

BRC
Stannic_animatie
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X