Finishen was ons doel verleden week . Maar na een sterke start op Vrijdag avond stonden we onverhoopt om een 29e plaats algemeen en een 2e plaats Groep N, voor alle andere West-Vlaamse Mitsu’s.

YPRES_2016_RV_873

Zaterdag stonden we aan de start van de eerste proef, deze werd geannuleerd door een sortie van een wagen. De MUG en de ambulance dienden te vertrekken wat direct in ons hoofd speelde, met bijgevolg een verlies van een halve minuut op de 2e proef. De volgende proeven kwam het vertrouwen terug, maar konden we geen besttijden meer draaien in de Groep N.

De Topper in Groep N kreeg af te rekenen met motorproblemen en zo kwamen we terug op een 2e plaats groep N na Filip Pyck, de eerste regionale Evo rijder.

RT1
VAS

Met nog 5 proeven te gaan gingen de hemelsluizen open boven Ypres en we kozen voor de regenbanden, wat achteraf gezien geen goeie keuze was, want de proeven lagen relatief droog.

Nog 3 proeven te gaan met een achterstand van 33 seconden en we besloten om nog eens volop in de aanval te gaan… De eerste proef klokken we 17 seconden sneller dan Pyck, die even de gracht bezocht. Blijven aandringen was de boodschap, maar op de 2e proef kregen we van hetzelfde laken een broek en verloren we opnieuw 10 seconden.

De laatste en langste proef van de dag besloten we dan maar op een strak ritme uit te rijden en onze 2e plaats Groep N vast te stellen, samen met onze 20e plaats algemeen, een onverhoopte plaats, gezien het deelnemersveld.

Nogmaals een dikke dank u wel aan de sponsors / servicemensen en alle supporters en een dikke proficiat aan m’n vrouwke voor het perfect lezen van de nota’s …
volgende afspraak is 10 juli voor de TBR rally te Oekene.

KAMV
RT2
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X