De twee deelnemers aan de Trofee Twingo RSBE maakten zich met de derde acte van het seizoen 2016 op voor het pronkstuk: de Kenotek Ypres Rally. Lucas Walbrecq en Sébastien Bedoret, afwezig tijdens de meest recente Sezoensrally, die niet meetelde voor de Trofee, kwamen opnieuw in actie in de Westhoek.

RT_YPRES_2016_RV_1513

Lucas zorgde voor vuurwerk vanaf de start door de eerste besttijd van de rally voor zijn rekening te nemen in de RC5-categorie. Het tij zou echter keren voor het 23-jarige talent, die in een gracht verzeild geraakte tijdens de eerste doortocht in Wijtschate, alvorens definitief tot stilstand te komen in de KP7 van Mesen, met een gebroken transmissie. Ondanks de opgave behoudt hij de vijfde plaats in het Belgian Junior Championship.

Sébastien Bedoret was plots de enige rijder van de Trofee RSBE die nog aanspraak maakte op het Junior-klassement. De jonge kerel uit Henegouwen was nooit uit de top 3 weg te slaan aan het stuur van zijn Renault Twingo R2, en zou zelfs doorstoten naar de tweede plek na tijdsverlies voor de Brit Jamie Brown in de proef van Wijtschate. Sébastien zou die positie niet meer opgeven en dus beloond worden met het zilver in Junior, achter Polle Geusens. Bovendien scoort hij belangrijke punten voor het kampioenschap, waar hij de voorlopige derde plaats inneemt.

BRC
VAS

“Sébastien heeft enorm veel geleerd bij zijn eerste deelname in Ieper”, klinkt het bij een gelukkige Jean-Baptiste Malherbe, de organisator van de Trofee. “Hij boekte elke proef progressie, ook al maakte hij enkele excursies in de beroemde weiden van de regio. Maar wie heeft die fout dat weekend niet begaan? De mechanische pech voor Lucas is natuurlijk heel jammer, aangezien zijn besttijd in de eerste proef had aangetoond dat de tegenstand rekening moest houden met hem. Ieper is geen gemakkelijke wedstrijd en dus stemmen de prestaties van de twee deelnemers aan de Trofee Twingo RSBE tot tevredenheid.”

De Trofee Twingo RSBE beleeft zijn finale van 2016 in het kader van de uitermate populaire Rally van de Condronz-Hoei, van 4 tot 6 november.

BRC
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X