YPRES_2016_RV_1162

Het was van 2013 geleden dat ik nog aan de start stond te Ieper, toen nog met de standaardversie van de Clio maar ook bijgestaan door Filip. De Kenotek Ypres Rally was reeds mijn 5de wedstrijd dit jaar en amper 2 weken na mijn thuisrally had ik in ieder geval wedstrijdritme genoeg.

Na de verkenningen volgde de shakedown, die waren we van plan te rijden, maar door de hevige regen besloten we ter plaatse om de wagen proper te houden.

RT1
BRC

Op dus naar vrijdagavond voor de start, de organisatie kende ons het nr 95 toe waardoor we wel extra gemotiveerd waren om ons te bewijzen dat een veel beter nr op zijn plaats was geweest…

Onze tactiek was simpel, een mooi tempo zoeken om zonder fouten, lekke banden en onnodig tijdverlies het podium te halen.

De eerste etappe van 7 proeven verliep vlekkeloos en met een 47ste plaats kon de Clio het gesloten wagenpark in.

Op zaterdag stonden dan nog 10 proeven op het programma, een zware dag voor mens en machine waarbij het elk jaar opnieuw een slagveld is.  Dit jaar was het niet anders, onze zaterdag verliep uitstekend, amper warme momentjes en een wagen die het weeral uitstekend deed. De Clio was wederom top door het team van Pevatec en als er zich iets voordeed werd dit tijdens de service in orde gebracht.

Uiteindelijk konden we verder opschuiven in het klassement en met een 33ste plaats algemeen is onze wedstrijd meer dan geslaagd!

Als kers op de taart winnen we dan ook nog ruim de klasse RC3.

Dan rest mij enkel nog onze sponsors te bedanken, Filip voor de schitterende begeleiding, onze vrouwtjes en Pevatec voor alweer een schitterende wagen, service en sfeer!

Voor ons is het eventjes pauze, de komende wedstrijden zullen als toeschouwer zijn maar begin september zetten mijn vrouwke en ik dan onze criteriumcampagne verder met de Omloop van Vlaanderen te Roeselare.

KAMV
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X