Kris Princen en Peter Kaspers reden hun Peugeot 208 T16 naar een knappe tweede plaats in de Rally van Ieper. Een ijzersterk resultaat in een wedstrijd waar grote buitenlandse namen aan de start komen, naast de Belgische specialisten van dit uitzonderlijke parcours. Tijd nu voor een verdiende zomerrust, waarin het team zich ook zal buigen over de keuzes voor de rest van het seizoen.

RT_Ypres-2016-JV-ZA-99

“Alweer” een tweede plaats dus voor Kris Princen in een wedstrijd voor het Belgisch rallykampioenschap. “Laten we niet rond de pot draaien, ik had hier natuurlijk nog veel liever die overwinning gepakt waar we al zo vaak zo dichtbij waren”, vertelt Kris Princen meteen na de aankomst. “Maar tegelijk is dit ook een resultaat waar we heel trots op mogen zijn. Zoals gewoonlijk trok Ieper een deelnemersveld vol met internationale sterren aan, en sommigen onder hen beginnen de wegen in de Westhoek stilaan even goed te kennen als wij. En bovendien mag je niet vergeten dat ook de Belgische concurrentie ijzersterk is dit jaar, én dat het parcours zelf dit jaar nog meer verraderlijk lag dan anders. Zelfs toen de zon scheen, bleef het overal uitkijken voor modder, water en andere valstrikken, en toen dan ook echte regen even kwam meespelen, werd het nagelbijten. We maakten over de hele wedstrijd twee kleine foutjes zonder verder gevolg, en onze Peugeot 208 T16 heeft alweer bewezen dat hij de meest veeleisende omstandigheden aankan.”

“DG Sport zorgde alweer voor een perfect presterende en betrouwbare auto”, bevestigt ook Wim Doms, woordvoeder van Peugeot België-Luxemburg, tijdens de laatste service van de rally. “En hier in Ieper werd nog maar eens duidelijk hoeveel emotie en respect ons team opwekt in dit kampioenschap. Het hele weekend lang was het altijd druk rond onze auto, en in onze hospitality kwamen velen honderden genodigden en fans genieten van het spektakel. De rallysport blijft onveranderd een belangrijk communicatiemiddel en kan op heel veel sympathie rekenen.”

In de loop van de komende weken gaan Kris Princen, Peter Kaspers en de teams van DG Sport en Peugeot België-Luxemburg rond de tafel zitten om het verdere verloop van hun programma te bespreken. “We kunnen nu wel al zeggen dat we begin november in de Condroz aan de start komen”, geeft Wim Doms alvast mee. “Kris en Peter willen er de 208 T16 heel graag aan de start brengen, om het seizoen in elk geval met een schitterend orgelpunt af te
ronden.”

RallyTime animated
BRC

RT_YPRES_2016_RV_1266

 

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X