Het Renties Racing Team heeft zich getoond tijdens de Kenotek Ypres Rally, dat is het minste dat we kunnen zeggen. De groene Ford Fiesta R5 Evo bemand door Claudie Tanghe en Filip Cuvelier sloot de eerste etappe op een mooie tiende plaats af, waardoor ze zaterdag het parcours mochten openen. Claudie Tanghe sloot de Belgische manche van het Europees kampioenschap af op een uitstekende 8ste plaats.

RT_YPRES_2016_RV_456

Na de Qualifying Stage in Nieuwkerke, verreden op een modderige en gladde proef, was het vertrouwen bij heel wat piloten toch wat aangetast. Claudie Tanghe en Filip Cuvelier reden een 14de tijd, waardoor ze als 14de van start mochten gaan vrijdagavond.

“De kwalificatieproef was inderdaad niet te best. Ik maakte in de vrije training een enorme schuiver, precies in de bocht waar ik alle fotografen naartoe had gestuurd omdat ik er zeker van was dat er wel wat zou gebeuren in die linkse. En dan ga ik zelf in de fout… Ik heb mijn kwalificatie dan ook rustig afgewerkt zonder risico’s te nemen,” vertelde Claudie voor de start.

Vrijdagavond sloot Claudie de openingsdag af op de tiende plaats.

RT2
RallyTime animated

“Op de eerste proef in Dikkebus hadden we even een hachelijk moment. We kwamen over een top en plots lag er enorm veel modder op de baan. Ik moest in de koord duiken en toen ik dat deed, voelde ik een harde klap op het voorwiel rechts vooraan. Ik dacht dat we lek zouden staan. Daarom reed ik een paar bochten wat voorzichtiger, maar uiteindelijk bleek er niets aan de hand,” vertelde Claudie, die zaterdag het parcours mocht openen.

Claudie Tanghe en Filip Cuvelier waren voortdurend in een secondenstrijd verwikkeld met Jaromir Tarabus en achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen. Die laatste had een mooi compliment voor de Renties-piloot.
“Ik dacht vanochtend dat ik Claudie snel terug zou pakken, maar toen ik zijn tijden zag, wist ik dat ik er flink voor zou moeten werken om hem te passeren,” lachte Pieter.

Bij de tweede passage in Hollebeke reed Claudie Tanghe trouwens een knappe derde tijd algemeen.

“We waren uit het servicepark vertrokken met medium-banden en het regende. Na de Kemmelberg hebben we de ophanging zachter gezet en ik reed heel zuiver om de schade te beperken. Ik had nooit gedacht dat het een derde tijd algemeen zou opleveren.”

Op de laatste proef in Westouter-Boeschepe schuurde Claudie nog even langs een muurtje, maar de mooie 8ste plaats kwam niet meer in gevaar.

“Het was heel tof om het parcours te mogen openen en we hebben strakke tijden gereden vandaag. Ik heb me geweldig geamuseerd. Op de laatste proef was ik iets te braaf en dan werkt een R5 minder goed. Daardoor liet ik me nog bijna verrassen. Het belangrijkste is dat we onze mooie 8ste plaats veilig hebben gesteld.”

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X