De 52ste editie van de Kenotek Ypres Rally, de Belgische manche van het Europees kampioenschap, kende dit weekend een bijzonder spannend verloop. Vooraan werd een fantastische strijd uitgevochten, waarbij onze landgenoten bewezen dat het niveau in ons land erg hoog ligt. Vincent Verschueren en Veronique Hostens waren op weg naar een podiumplaats, tot Vincent zijn scherpte verloor door een gezondheidsprobleem. Wellicht door uitdroging voelde de piloot van de GoDrive-bolide zich in de slotfase minder goed, waardoor de groene Skoda Fabia R5 uiteindelijk op de 5de plaats eindigde.

RT_YPRES_2016_RV_1261

De openingsavond van de Kenotek Ypres Rally bewees dat het niveau bijzonder hoog lag. De Fransman Bryan Bouffier nam meteen de leiding, met een jagende Freddy Loix in zijn spoor. Maar, Vincent Verschueren nam ook een prachtige start, want in Mesen was hij twee keer de allersnelste van het volledige veld. Na de eerste 7 klassementsproeven hadden Vincent en Veronique een voorlopige derde plaats in handen op 17″ van Bouffier en 10″ van Loix, maar voor de rest van het hoogstaande startveld.

“Het tempo ligt bijzonder hoog. Ik heb nog nooit zo hard gereden als vanavond. Om een of andere reden ligt de proef van Mesen me uitstekend. We hebben een klein beetje last van onderstuur. Dat is een detail waar we nog aan moeten werken, want voor de rest doet de Skoda het uitstekend,” vertelde Vincent.

Zaterdag gingen Vincent en Veronique weer fel van start, maar in Reninge, de derde proef van de dag, volgde een eerste schuiver, waardoor Vincent naar de 5de plaats zakte. Maar, door het uitvallen van Bouffier en een foutje van Kris Princen, schoof Verschueren toch weer op naar een virtuele podiumplaats. Helaas voelde Vincent zich ondertussen duizelig en slapjes. Er werd zelfs even getwijfeld of het wel verantwoord was verder te rijden…

KAMV
RallyTime animated

In de slotfase maakte de groene Skoda Fabia R5 van GoDrive een paar kleine schuivers. Met enkel nog de slotproef Westouter-Boeschepe te rijden, lag het podium voor het grijpen. De bonus van 9″7 op Bernd Casier leek voldoende, maar de GoDrive-piloot maakte een laatste schuiver en zakte daardoor naar de 5de plaats in de eindstand.

“Ongelofelijk dat dit me overkomen is, want we hadden zeker een podiumplaats gepakt in Ieper,” vertelt Vincent na een moeilijke nacht. “Vorig jaar stonden we met de nodige bijval op het podium. Dit jaar verdienden we het podium meer, maar fysiek kwam ik in de problemen. Mijn armen en benen tintelden, ik kon niet geconcentreerd blijven en voelde me licht in het hoofd. Ik had het heel moeilijk om snel genoeg te reageren en in de remzones was ik een paar keer de controle kwijt. Ik ben meteen na de wedstrijd naar huis gegaan, maar ik kon de slaap niet vatten. Het duurde tot 7u voor ik enige rust vond. De oorzaak is nog niet duidelijk, maar ik vrees dat ik in de problemen kwam door uitdroging. Na de Qualifying Stage op donderdag heb ik amper nog gegeten en blijkbaar heb ik ook te weinig gedronken…”

Van druk was in elk geval geen sprake. “Ik hoorde dat her en der werd verteld dat ik de druk niet aan zou kunnen. Dat is gewoon belachelijk,” reageert Vincent. “Ik was helemaal niet nerveus of gespannen voor Ieper. En ik voelde me heel sterk. We reden vrijdag toptijden en we hadden zeker op het podium gestaan. Uiteindelijk ben ik dan ook trots op onze tijden, want we hebben bewezen dat we weer progressie hebben gemaakt.”

Stannic_animatie
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X