In 2014 maakte Steven Dolfen een geslaagd debuut in Ieper. Ook in 2015 stond de Rally van Ieper op het programma. In de voorbereiding liep het toen echter mis.  Steven raakte van de baan tijdens de Rally van Wervik. De wagen was te zwaar beschadigd waardoor hij niet kon starten in Ieper. Dit jaar staat Steven Dolfen opnieuw aan de start. Met Bianca Bodaert in het rechterzitje van de Peugeot 208 R2 wil hij vooral punten scoren voor het Belgisch kampioenschap.

RT_StevenDolfenWallonie2016-1

Vorig jaar reed je de Rally van Wervik met de Peugeot 208 R2. Dit jaar opteerde je er voor om in Wervik te rijden met de Clio R3 van Philcars.

“We hebben de Rally van Wervik gereden omdat het enerzijds voor ons een belangrijke wedstrijd is. Dit omwille van de plaatselijke supporters en de sponsors. Maar Ieper is natuurlijk ook zeer belangrijk. Ik wou dit jaar het risico niet nemen om, zoals vorig jaar, de Peugeot 208 te beschadigen. Vandaar dat we met de Clio R3 gestart zijn. Anderzijds was de Rally van Wervik ook ideaal om ritme op te doen in functie van Ieper.”

Er komen liefst 36 deelnemers aan de start in jullie klasse. Met welke ambitie kom je aan de start?

RallyTime animated
VAS

“Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen. Maar het belangrijkste is om mijn leidersplaats in de klasse in het Belgisch kampioenschap te verdedigen. Om punten te pakken zullen we hard moeten gaan. Maar we gaan ook een lichte marge inbouwen. De Kenotek Ypres Rally is een lange rally waar ieder foutje cash betaald wordt. We gaan een verstandige rally rijden. Aankomen en punten pakken is voor ons het belangrijkste. En als het kan ervoor zorgen dat rechtstreekse concurrenten in het kampioenschap, zoals Romain Delhez, achter ons blijven. De Europese toppers, die toch geen punten pakken in het Belgisch kampioenschap, mogen het uitvechten wat betreft de klasse overwinning in Ieper. Ik twijfel er niet aan dat sommige fouten gaan maken tijdens deze strijd waardoor we dan automatisch gaan opschuiven in het klassement. We zien wel hoe hoog we dan uiteindelijk eindigen in onze klasse.”

RallyTime animated
RT1
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X