In 2014 maakte Steven Dolfen een geslaagd debuut in Ieper. Ook in 2015 stond de Rally van Ieper op het programma. In de voorbereiding liep het toen echter mis.  Steven raakte van de baan tijdens de Rally van Wervik. De wagen was te zwaar beschadigd waardoor hij niet kon starten in Ieper. Dit jaar staat Steven Dolfen opnieuw aan de start. Met Bianca Bodaert in het rechterzitje van de Peugeot 208 R2 wil hij vooral punten scoren voor het Belgisch kampioenschap.

RT_StevenDolfenWallonie2016-1

Vorig jaar reed je de Rally van Wervik met de Peugeot 208 R2. Dit jaar opteerde je er voor om in Wervik te rijden met de Clio R3 van Philcars.

“We hebben de Rally van Wervik gereden omdat het enerzijds voor ons een belangrijke wedstrijd is. Dit omwille van de plaatselijke supporters en de sponsors. Maar Ieper is natuurlijk ook zeer belangrijk. Ik wou dit jaar het risico niet nemen om, zoals vorig jaar, de Peugeot 208 te beschadigen. Vandaar dat we met de Clio R3 gestart zijn. Anderzijds was de Rally van Wervik ook ideaal om ritme op te doen in functie van Ieper.”

Er komen liefst 36 deelnemers aan de start in jullie klasse. Met welke ambitie kom je aan de start?

BRC
VAS

“Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen. Maar het belangrijkste is om mijn leidersplaats in de klasse in het Belgisch kampioenschap te verdedigen. Om punten te pakken zullen we hard moeten gaan. Maar we gaan ook een lichte marge inbouwen. De Kenotek Ypres Rally is een lange rally waar ieder foutje cash betaald wordt. We gaan een verstandige rally rijden. Aankomen en punten pakken is voor ons het belangrijkste. En als het kan ervoor zorgen dat rechtstreekse concurrenten in het kampioenschap, zoals Romain Delhez, achter ons blijven. De Europese toppers, die toch geen punten pakken in het Belgisch kampioenschap, mogen het uitvechten wat betreft de klasse overwinning in Ieper. Ik twijfel er niet aan dat sommige fouten gaan maken tijdens deze strijd waardoor we dan automatisch gaan opschuiven in het klassement. We zien wel hoe hoog we dan uiteindelijk eindigen in onze klasse.”

KAMV
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X