“Zoals vooraf aangekondigd kwam MAS-Racing aan de start in Wervik om een testsessie op ware grote in te lassen en nog ritme op te doen voor komende Rally van Ieper. Tevens waren we ook benieuwd naar de nieuwe motor die we wilden testen in de Porsche 911. Normaal zou de nieuwe motor nog krachtiger moeten zijn en ons kunnen helpen in de strijd voor het Belgian Historic Rally Championship naar een mooie ereplaats.

RT_6O1A0192

 

Op de eerste kp, na een kilometer of twee, werd al snel duidelijk dat de nieuwe motor nog verre van op punt stond en we besloten dan wijselijk om deze ook niet tot het uiterste te drijven. Eens op het service werd door het team van Philcars enkele aanpassingen gedaan en gezocht naar het mogelijk “sputterende” probleem op de Porsche. De 2e ronde was al een stuk beter, maar de verhoopte “power” was nog niet aanwezig. Er werd dan ook beslist om deze Motul Historic Rally van Wervik nog meer als testrally te beschouwen.

KAMV
RT2

Tijdens de servicebeurt tussen ronde 2 en ronde 3 klaarden de mecano’s van Philcars de klus om de versnellingsbak met lange verhoudingen te monteren in de Porsche om deze ook eveneens te testen. Nogmaals dank aan het team die deze klus zonder enig probleem klaarde in de voorziene servicetijd, chapeau!

Toen het de laatste ronde begon te regenen werd dan ook beslist om nog meer het voetje te lichten ifv de komende Rally van Ieper. We werden 7e historic na een leerrijke dag vol testwerk.

Nu op naar Ieper voor Patrick die daar genavigeerd zal worden door Nico Beernaert, een topcopiloot die al zijn ervaring zal aanspreken om het MAS-racing team naar een zo hoog mogelijk plaats te loodsen.
Zelf sta ik ook aan de start in Ieper, dit met Roland de Bargigli, tevens ook in een Porsche 911 RS.”

 

Sportieve groeten
Jochen

63ste OVV
RT2
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X