Twee weken na de ORC Rally stonden Melissa Debackere en Cindy Cokelaere aan de start in Wervik. Net zoals de ORC Rally, stond ook de 42ste Rally van Wervik in het teken van de Kenotek Ypres Rally. Melissa en Cindy eindigden op een mooie 3de plaats. En nog belangrijker… ze hebben weer veel ervaring kunnen opdoen met de Skoda Fabia R5.

RT_Wervik-2016-3635We hebben we de Rally van Wervik gereden als voorbereiding op Ieper. Hier in Wervik heb je een heel ander parcours dan in Oostrozebeke. In Oostrozebeke is het heel vlak. Er is wel niet veel grip, het is er wel glad, maar het parcours is er totaal niet bumpy. Hier in Wervik heb je dus wel een bumpy parcours en moet je ook veel couperen,” aldus Melissa Debackere. “Dat vraagt een andere afstelling en daar hebben we aan gewerkt.

Drie van de vier ronden werden in droog weer gereden. De laatste ronde in de regen.
Ze zeiden dat het droog ging blijven en we hebben het risico genomen om met droog weer banden te starten. Omdat het dan toch regende in de laatste ronde, hebben we een plaats verloren in het klassement. Om wat dingen uit te proberen was het ideaal geweest wanneer we 2 ronden droog en 2 ronden in de regen konden rijden.  Maar we zijn al heel tevreden met wat we gekregen hebben van de weergoden vandaag. Achteraf gezien was het wel OK. We hebben veel geleerd. We zullen in Ieper veel kunnen gebruiken van de ervaring die we opgedaan hebben hier in Wervik.”

En binnen twee weken is het dan aan de Kenotek Ypres Rally.
We gaan proberen om niet te veel tijd te verliezen in het begin. Iedereen start er als gek en dan heb je er in de eerste kp’s al paar in de kant liggen. Dat gaan we zeker niet doen. We gaan proberen om mee te zijn met de grote massa, om niet te veel tijd te verliezen. Ook de mechaniek gaan we niet te hard belasten op de eerste dag. Op zaterdag kunnen we dan aanvallen. Ieper is sowieso een uithoudingswedstrijd. De auto moet goed in orde zijn en zelf mag je geen fouten maken. Belangrijkste is een betrouwbare wagen en er voor zorgen om goed in het ritme te zijn.

BRC
RT2

RT_Wervik-2016-DM-48

RallyTime animated
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X