Door onze deelname te Ieper dit jaar waren we niet van plan om de start te nemen van onze thuiswedstrijd maar toch stuurden we in laatste instantie nog ons deelnameformulier op en kwamen we aan de start te Wervik. Met een schitterend deelnemersveld van topwagens en dito piloten zou het moeilijk worden om een dichte ereplaats te behalen. Ook konden we ons geen extra kosten permitteren om de deelname te Ieper niet in gevaar te brengen… Maar toch, met referenties als Heuninck-Dolfen-Lemahieu konden we ons niet laten doen en eens de chrono begint te lopen dan haalt de adrenaline soms wel de bovenhand van het verstand.

RT_Wervik2016-1183

De weergoden waren goedgezind en de rally ging van start in droge en warme omstandigheden. Na het neutraliseren van de eerste proef gingen wij van start op de rondjes van kp Wervik, alles ging goed tot we in de laatste bocht even rond gingen. Een tiental seconden gingen verloren en aan de finish bleek dat een band op springen stond. Net voor we moesten inklokken besloten we veiligheidshalve toch het wiel te wisselen waardoor we te laat kwamen en nog een halve minuut straftijd kregen. Meteen zakten we terug naar een 40ste plaats.

Na deze mindere eerste ronde bleven we de 2de en 3de ronde foutloos en werden tijden gedraaid in de buurt van onze speelkameraden. Net voor het ingaan van de laatste ronde van 3 proeven kwam de regen met bakken uit de hemel. De regenbanden werden gemonteerd en met als enige doelstelling om de wagen heelhuids terug te brengen, vertrokken we naar de proeven.

RT2
63ste OVV

De laatste ronde werd heel voorzichtig gereden en uiteindelijk haalden we de finish op een 14de plaats waar we natuurlijk nog wel heel blij om zijn. Zonder foutje en de opgelopen straftijd hadden wij misschien de top-10 gehaald maar toch zijn we heel tevreden met onze prestatie.

Het voorbije weekend was voor ons heel positief, de service in het centrum ook en ne dikke merci aan de organisator
en de vele vrijwilligers. De grote massa en supporters langs het parcour waren super, de clio was top en de sfeer was super. Bedankt Pevatec, sponsors, … Nu op naar Ieper!

RallyTime animated
BRC
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X