De 42ste Woodstoxx Motul Rally van Wervik, met een zeer sterk deelnemersveld, werd een geslaagde editie voor het ERT team. De twee EVO’s die aan de start stonden, eindigden mooi in de top 15. Jimmy Taveirne kon de pechduivel uit de ORC Rally verdrijven. Samen met vaste copiloot Tommy Aeck, wist Jimmy beslag te leggen op de 9de plaats. Steve Brown werd voor de gelegenheid niet genavigeerd door zijn vaste copiloot Lieven Capoen. Gelegenheidscopiloot Steve Vanwalleghem deed het echter uitstekend. Met een 15de plaats bevestigde Steve Brown zijn goede prestatie van in de ORC Rally.

 RT_Wervik2016-1273

“De eerste ronde was het nog een beetje aftasten en terug het vertrouwen opbouwen in de wagen. De Mitsubishi EVO IX R4 heeft het heel voortreffelijk gedaan. We hebben geen enkel mankement ondervonden,” aldus Jimmy Taveirne. “Ook mijn copiloot, Tommy Aeck was super. Jammer van de regen op het einde van de rally. We keren met een tevreden gevoel terug. Het deelnemersveld in acht genomen, was top 15 halen onze ambitie. Uiteindelijk parkeerden we de EVO in het wagenpark op een 9de plaats op slechts een halve seconde van de 8ste plaats. We kijken reeds uit naar de TBR Rallysprint in Oekene.”

RT_Wervik2016-865

VAS
RT2

Net zoals Jimmy Taveirne is ook Steve Brown tevreden over zijn wedstrijd, ondanks enkele kleine foutjes.

“Al bij al een goeie prestatie. We kregen startnummer 37 toegekend en eindigen op een mooie 15de plaats. We hebben geen problemen gekend met de wagen. Ook copiloot Steve Vanwalleghem heeft zijn werk naar behoren gedaan,” vertelt Steve Brown. “Enkele kleine foutjes hebben ons wel wat seconden gekost. Laat ons zeggen dat het deel uitmaakt van mijn leerproces. Dit leerproces zetten we volgende maand verder in de TBR Rallysprint.”

Tijdens de TBR Rallysprint zal het volledige ERT team aan de start verschijnen. Wouter Muylle, die er niet bij was in Wervik, komt er ook aan de start.

“Ik verlang om mijn thuisrally te rijden met aan men zijde een goede vriend als copiloot. We gaan er zeker een feest van maken. Neem in ieder geval reeds een kijkje op de Facebook pagina van Carrosserie Muylle waar we een mooie actie gestart hebben in verband met de TBR Rallysprint,” besluit Wouter Muylle

BRC
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X