De 42ste Woodstoxx Motul Rally van Wervik, met een zeer sterk deelnemersveld, werd een geslaagde editie voor het ERT team. De twee EVO’s die aan de start stonden, eindigden mooi in de top 15. Jimmy Taveirne kon de pechduivel uit de ORC Rally verdrijven. Samen met vaste copiloot Tommy Aeck, wist Jimmy beslag te leggen op de 9de plaats. Steve Brown werd voor de gelegenheid niet genavigeerd door zijn vaste copiloot Lieven Capoen. Gelegenheidscopiloot Steve Vanwalleghem deed het echter uitstekend. Met een 15de plaats bevestigde Steve Brown zijn goede prestatie van in de ORC Rally.

 RT_Wervik2016-1273

“De eerste ronde was het nog een beetje aftasten en terug het vertrouwen opbouwen in de wagen. De Mitsubishi EVO IX R4 heeft het heel voortreffelijk gedaan. We hebben geen enkel mankement ondervonden,” aldus Jimmy Taveirne. “Ook mijn copiloot, Tommy Aeck was super. Jammer van de regen op het einde van de rally. We keren met een tevreden gevoel terug. Het deelnemersveld in acht genomen, was top 15 halen onze ambitie. Uiteindelijk parkeerden we de EVO in het wagenpark op een 9de plaats op slechts een halve seconde van de 8ste plaats. We kijken reeds uit naar de TBR Rallysprint in Oekene.”

RT_Wervik2016-865

BRC
RallyTime animated

Net zoals Jimmy Taveirne is ook Steve Brown tevreden over zijn wedstrijd, ondanks enkele kleine foutjes.

“Al bij al een goeie prestatie. We kregen startnummer 37 toegekend en eindigen op een mooie 15de plaats. We hebben geen problemen gekend met de wagen. Ook copiloot Steve Vanwalleghem heeft zijn werk naar behoren gedaan,” vertelt Steve Brown. “Enkele kleine foutjes hebben ons wel wat seconden gekost. Laat ons zeggen dat het deel uitmaakt van mijn leerproces. Dit leerproces zetten we volgende maand verder in de TBR Rallysprint.”

Tijdens de TBR Rallysprint zal het volledige ERT team aan de start verschijnen. Wouter Muylle, die er niet bij was in Wervik, komt er ook aan de start.

“Ik verlang om mijn thuisrally te rijden met aan men zijde een goede vriend als copiloot. We gaan er zeker een feest van maken. Neem in ieder geval reeds een kijkje op de Facebook pagina van Carrosserie Muylle waar we een mooie actie gestart hebben in verband met de TBR Rallysprint,” besluit Wouter Muylle

BRC
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X