Benny Aeck:

“Met de 2e plaats in ons achterhoofd vertrokken we vol goede moed richting de 42e rally van Wervik.  Met de eerste KP die geannuleerd was trokken we naar de rondritten op de tweede KP, KP Wervik, waar we een derde tijd klokten op 3,4 seconden van de tweede, Kjell Vandenberghe, en reeds 8,4 op de eerste Thorben Vandeputte.  Maar we moesten ook reeds oppassen achter ons, want daar was reeds de gevaarlijke Luc Diet die om het hoekje kwam kijken met slechts 0,6 seconden achterstand!  Vervolgens was het tijd om KP 3 : Geluwe af te werken, waar we een teleurstellende vijfde tijd op de klok neergezet hadden…  Waar we uiteindelijk na de openingsronde op een 4e plaats terecht waren gekomen.

Foto: Ronnie Bullens

Tijd voor een moment van bezinning dus op service, waar Mitch blijkbaar niet veel wijzer uitkwam, want de volgende ronde werd aangevat met terug een teleurstellende 4e tijd als gevolg achter een sterk debuterende Blanckaert en een eveneens sterke Warnez.  Dan was het terug naar de rondkoers van KP Wervik, waar we een iets andere lijn probeerden te volgen in het naar boven gaan bij de waaiers, aan de Linde, dan de eerste ronde.  Dit viel niet zo goed uit met als gevolg dat we over de kop gingen…  Gelukkig kwamen er tal van toeschouwers toegesneld en na wat tot bezinning van de crew en een nieuw wiel gestoken te hebben, wat niet eenvoudig was door de zompige grond, konden we onze weg terug hervatten.  Nogmaals dank aan deze vele toeschouwers, zonder jullie hadden we de strijd opgegeven!!!  Waar we rechts af moesten hadden we veiligheidshalve beslist om direct rechtdoor te gaan, zo doende geen andere deelnemers meer onnodig op te houden.  Met een zwaar gehavende wagen trokken we dan naar de volgende proef, geluwe, waar we gezien de omstandigheden van de auto toch nog een redelijk deftige tijd neerzetten, 8e tijd in de klasse van de 10 resterende deelnemers!  Dan terug naar de broodnodige service, waar men de wagen zo goed en slecht mogelijk trachtte te herstellen, maar eenmaal toegekomen bij de herinspectie werd ons de start van de rest van de wedstrijd geweigerd, wat voor ons natuurlijk een dikke streep door onze rekening is voor ons kampioenschap…Ikzelf heb me dan na het horen van dit nieuws laten meenemen ter controle door de aanwezige artsen naar het ziekenhuis te Menen waar ik gezond werd verklaard!  Volgende afspraak, TBR-RS, met een zo goed als herstelde wagen….”

BRC
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X