De Kenotek Ypres Rally heeft er eind juni weer een attractie bij. Degro, het Ieperse familiebedrijf gespecialiseerd in grondwerken, zal opnieuw zijn Porsche 997 GT3 aan de start brengen. Nadat Patrick Snijers vorig jaar de strijd in GT won, wordt de Porsche deze keer toevertrouwd aan de tweede van de drie Musketiers: Marc Duez, in 1982 winnaar van de Rally van Ieper met een Porsche 911…

RT_RSVM_2016_JV_276

Het bleef lange tijd stil rond de Porsche 997 GT3 in de kleuren van Degro, tot Fredericq Delplace in de Rallysprint van de Monteberg aan de start kwam met de wit-oranje zescilinder boxer. In de gietende regen verzorgde Fredericq het spektakel, maar een voorbereiding voor Ieper was het niet, want in de Kenotek Ypres Rally start Fredericq Delplace met een R5.

De broers van Degro wilden absoluut hun Porsche aan de start brengen en mede onder impuls van Tim Van Parijs, die er graag nog een derde speelkameraad bij had naast de Porsche van Jochen Claerhout, kan bevestigd worden dat Marc Duez de Porsche zal besturen in Ieper. De nota’s worden gelezen door Steven Vyncke, die samen met Marc al de Rally van Monte-Carlo reed met de Porsche 996 GT3 die Duez vorig jaar in Ieper bestuurde.

BRC
RT2

“Marc was meteen erg enthousiast toen we hem het voorstel deden,” vertelt Tim Van Parijs, de Porsche-specialist bij uitstek in de Belgische rallysport. “We zullen trouwens voor de drie wagens een gezamenlijke service organiseren op De Leet, op de stand van Aarova en Duindistel.”

Het grote verschil met de Rally van Monte-Carlo en de vorige editie van de Kenotek Ypres Rally is het feit dat de Porsches deze keer volgens het Belgische GTP-reglement mogen rijden, terwijl ze vorig jaar moesten voldoen aan de FIA-normen van de R-GT Cup. De drie 997’s GT3 zullen dus over hun maximaal vermogen beschikken, goed voor meer dan 420 ronkende pk’s!

Met Tim Van Parijs, Jochen Claerhout en Marc Duez zullen de Porsches ongetwijfeld het spektakel verzorgen in de Westhoek. Maar, ook sportief zijn ambities gerechtvaardigd, want vorig jaar was Romain Dumas op weg naar de 4de plaats algemeen toen hij in de slotfase zijn Porsche aan de kant moest zetten… Degro gaat de uitdaging alvast aan in Ieper en nadien zal de Porsche, zoals voorzien, weer toevertrouwd worden aan Fredericq Delplace.

RT1
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X