Hij kan genieten van een gratis deelname na zijn 2e plaats in Future Stars, het opleidingsprogramma van Fred Miclotte en Eveline Deschuytter. Dankzij dat ‘zilver’ kan hij later ook nog gratis deelnemen aan de Rallysprint van Oudenaarde.

Freek Vanbeveren

“Het is mijn eerste rally dus ik wil vooral ervaring opdoen en ondervinden wat ik al kan en waaraan ik nog moet werken”, zegt Freek Vanbeveren. “Ik rijd met een Peugeot 208 R2 van Pevatec, misschien een gewaagde keuze voor een eerste rally want het is een snelle auto. Maar er is weinig budget en ik heb voorlopig geen uitzicht op een volledig programma, dus dan maak ik liever mijn droom waar en neem ik eens deel met een competitieve auto. Het doel is vooral uitrijden, ‘t is mijn debuut dus ik heb niks te bewijzen. Ik wil vooral de auto leren kennen en tijdens de wedstrijd progressie maken. Op het einde wil ik tevreden zijn van m’n prestatie, ongeacht de positie in het eindklassement.” Copiloot is Giljan Vandromme, een goede vriend en al enkele jaren regelmatig actief als copiloot.

Via deze weg wil ik mijn sponsors bedanken: Deroo Constructie, RDS Electronics, Grondwerken Frank De Muer, Eurokart, Vperformance, Peugeot Vandenbunder en BiBaBoe Gifts. Zonder hen zou deze droom en hopelijk het begin van een mooie carrière niet mogelijk zijn.

VAS
RT2

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X