Hij kan genieten van een gratis deelname na zijn 2e plaats in Future Stars, het opleidingsprogramma van Fred Miclotte en Eveline Deschuytter. Dankzij dat ‘zilver’ kan hij later ook nog gratis deelnemen aan de Rallysprint van Oudenaarde.

Freek Vanbeveren

“Het is mijn eerste rally dus ik wil vooral ervaring opdoen en ondervinden wat ik al kan en waaraan ik nog moet werken”, zegt Freek Vanbeveren. “Ik rijd met een Peugeot 208 R2 van Pevatec, misschien een gewaagde keuze voor een eerste rally want het is een snelle auto. Maar er is weinig budget en ik heb voorlopig geen uitzicht op een volledig programma, dus dan maak ik liever mijn droom waar en neem ik eens deel met een competitieve auto. Het doel is vooral uitrijden, ‘t is mijn debuut dus ik heb niks te bewijzen. Ik wil vooral de auto leren kennen en tijdens de wedstrijd progressie maken. Op het einde wil ik tevreden zijn van m’n prestatie, ongeacht de positie in het eindklassement.” Copiloot is Giljan Vandromme, een goede vriend en al enkele jaren regelmatig actief als copiloot.

Via deze weg wil ik mijn sponsors bedanken: Deroo Constructie, RDS Electronics, Grondwerken Frank De Muer, Eurokart, Vperformance, Peugeot Vandenbunder en BiBaBoe Gifts. Zonder hen zou deze droom en hopelijk het begin van een mooie carrière niet mogelijk zijn.

KAMV
RT2

RT1
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X