Wervik, gelegen aan de oevers van de Leie, is gastheer voor de volgende manche van het VAS kampioenschap. Meer dan 150 teams slagen er hun tenten op in het centrum van de tabaksstad. Ook het SRP-Racing team is van de partij. Nu zaterdag starten Stefan Van Craenenbroeck en copiloot Siegfried De Ryck er met de Nissan 350 Z GT4.

13161298_1051117254948522_2072248906_o (1)

De 42ste Rally van Wervik wordt pas de 2de wedstrijd met de Nissan 350 Z GT4 voor het SRP-Racing team. Het is ook meteen de eerste wedstrijd op Vlaamse bodem. De eerste wedstrijdkilometers werden immers afgelegd ten zuiden van de taalgrens, in de Rallye Sprint de Haillot. Deze wedstrijd werd gereden om de wagen beter te leren kennen.

Ook de wedstrijd in Wervik zal grotendeels gereden worden om de afstellingen van de wagen te verbeteren.

RT1
VAS

We starten met nummer 41 in Wervik, wat eigenlijk wel een ‘late’ nummer is voor de Nissan 350 Z. Als we echter het deelnemersveld bekijken, kunnen we stellen dat het wel een beetje normaal is,” vertelt Stefan. “We starten met de bedoeling om de Nissan aan te passen aan de Belgische wegen. De vering is momenteel zeker niet goed voor de wegen hier. In dat opzicht is het misschien niet slecht dat we nummer 41 toegekend kregen. Zo kunnen we een beetje testen op de achtergrond. Hopelijk lukt het ons om snel de juiste afstellingen te vinden.”

VAS
RT2
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X