Het zijn drukke tijden in het rallywereldje. Minder dan twee weken scheiden de ORC Canal Rally en de Rally van Wervik. Ideaal om zo snel mogelijk een mindere prestatie uit te wissen. Jimmy Taveirne hoeft dus niet lang te wachten om zijn kunnen te tonen en zodoende zijn door pech getekende ORC Canal Rally te vergeten. De korte tussenpauze is ook ideaal om een goede prestatie vast te houden. Onze andere ERT-piloot, Steve Brown, zette een goede prestatie neer in Oostrozebeke en kan deze misschien doortrekken in Wervik.

RT_ORC-2016-RV-1458

Hopelijk blijft het de volgende dagen een beetje droog. Ik kan me inbeelden dat de overvloedige regen van de voorbije dagen het de organisatie niet makkelijk maakt om het parcours veilig te houden,” gaat Jimmy Taveirne van start. “Ook op zaterdag hoop ik dat het droog blijft, zodat we kunnen tonen tot wat onze EVO in staat is. Tot hier toe is dat nog niet gelukt. Verschillende kleine mankementen speelden ons parten in de vorige rally. Nu deze opgelost zijn, zullen we eerst het vertrouwen in de EVO terug moeten opbouwen.”

Jimmy Taveirne en copiloot Tommy Aeck starten zaterdag met nummer 20 op de deuren. Een gevolg van het sterke deelnemersveld dat aan de start komt in Wervik. “We gaan natuurlijk proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Een top 15 plaats moet haalbaar zijn, het sterke deelnemersveld in acht genomen,” aldus Jimmy.

Stannic
Stannic_animatie

Steve Brown gaat na een geslaagde ORC Canal Rally met een goed gevoel richting Wervik. Het zal wel niet makkelijk zijn om de prestatie van in Oostrozebeke te evenaren. Eerst en vooral is er het sterke deelnemersveld, daarnaast staat Steve er voor het eerst aan de start en bijkomend rijdt hij deze wedstrijd ook met een andere copiloot.

De Rally van Wervik is volledig nieuw voor mij. Ik heb er nog nooit gereden, nog nooit de nota’s gelezen en ben er ook niet vaak als toeschouwer geweest,” laat Steve Brown optekenen. “In Wervik rijd ik dit jaar ook voor het eerst met Steve Vanwalleghem, die normaal ook in de 6 Uren van Kortrijk Lieven Capoen zal vervangen in het rechterzitje.”

Wat de wagen betreft hadden we geen problemen in Oostrozebeke. We hopen dan ook dat dit zo blijft in Wervik. Belangrijkste is dat we de 12 proeven tot een goed einde kunnen brengen en zodoende weer een stap kunnen zetten in ons leerproces,” besluit Steve Brown.

RT_ORC-2016-JV-3098

Allen welkom in Wervik, waar het servicepark terug van de industriezone naar het stadscentrum verhuist.

Stannic_animatie
Stannic
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X