Stephen Wright is voor het tweede jaar op rij op het podium geëindigd in de Sezoensrally, de thuiswedstrijd van zijn Limburgse gelegenheidscopiloot Eddy Smeets. Het Iers-Belgische duo ambieerde de top 5 maar besloot op een knappe derde plaats algemeen te midden van een sterk deelnemersveld waardoor het resultaat nog beter smaakte dan in 2015.

RT_Sezoens2016-RV-6317

Het duo in de Ford Fiesta R5 was goed uitgeslapen en verbaasde sommigen met hun tweede tijd op de openingsproef KP De Hees. Die showproef lag Wright wel want hij was daar telkens tweede beste. Met constant tijden tussen de R5-toppers werd al snel de vierde plaats in de tussenstand ingepalmd. Toen Patrick Snijers twee keer een fractie sneller was in zijn Fiesta R5 besloten Stephen en Eddy om een tandje bij te steken met een derde tijd op KP 10 Gerdingen, een tweede tijd op KP 11 De Hees én… een scratch op KP 12 Goolder. Met de eerste besttijd voor een niet-Belg in het BRC én een tijdrovende fout van Vincent Verschueren stond de Fiesta R5 ineens op de derde plaats in de tussenstand. Die werd mooi behouden waardoor er voor het eerst in 2016 een Ford én een niet-Belg op het podium eindigde in het BRC, een prestatie die naar een vervolg vraagt…

RT_Sezoens2016-RV-5114

BRC
RT2

Stephen Wright: Het was weeral een uitermate geslaagd weekend. Ik wil onze gelegenheidssponsors, de organisatie, de supporters, mijn serviceteam en zeker ook Eddy bedanken. Nog nooit werd ik getagd in zoveel foto’s en video’s na een wedstrijd, zelfs niet in Ierland. De gastvrijheid en goede ontvangst doet mijn zin om méér in België te rijden alleen maar toenemen. Jammer dat er zoveel extra kosten bij komen om hier te rijden, anders was ik zeker meer in België present.

Eddy Smeets: Met zijn atypische rijstijl voor een R5 – soms een beetje té spectaculair maar niettemin snel – heeft Stephen precies wat losgemaakt bij de Belgische rallyliefhebbers. De kenners merken ook op dat we Freddy een scratch konden afsnoepen en dat we constant en goed presteerden. Daarnaast is Stephen gewoon een sympathieke en erg dankbare kerel. Ik hoop dat dit mooi resultaat ons kan helpen om ook opnieuw in de Omloop van Vlaanderen te kunnen starten. Gelegenheidssponsors die ons hierin willen steunen, mogen altijd contact opnemen. Wij houden het eerste weekend van september alvast vrij…

Stephen Wright en Eddy Smeets ook opnieuw aan de start in de Omloop van Vlaanderen op 2 en 3 september?
Uw sponsorvoorstel is welkom via 0496 898 551 (bel, sms, whatsapp) of per mail naar eddy.smeets@outlook.com.

RT_Sezoens2016-RV-7047

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X