Traditioneel eind mei staat de Sezoensrally te Bocholt op de kalender voor de vaste deelnemers aan het Belgian Historic Rally Championship. Deze rally was niet zo ideaal voor de Porsche met toch tal van onverharde stroken op het parcours, wat niet in ons voordeel sprak.

RT_Sezoens2016-RV-5701

Na een goede verkenning op Vrijdag, starten we vol goede moed, onder een stralende zon, op het kerkplein te Bocholt voor onze eerste lus van 3 proeven. Op de 2e proef schoven we direct op de eerste onverhardstrook rechtdoor, verloren tien seconden en waren direct wakker geschud dat het geen evidente opdracht ging worden op die maaskiezel. Na een mooie 2e tijd op KP Veldhoven 1 keerden we terug naar het service.

Vol goede moed trokken we naar de nieuwe KP die dit jaar zijn intrede maakte, KP Steenberg. Ondanks een intercomprobleem draaiden we toch de 3e tijd algemeen bij de Historics. We hadden een goed ritme te pakken.

RallyTime animated
KAMV

RT_Sezoens2016-RV-6495

De rest van de dag werd dan ook probleemloos aangevat en we besloten ook ons eigen tempo aan te houden. Bocholt is immers altijd een uitputtingslag en een foutje is gauw gemaakt. De Porsche draaide als een Zwitsers uurwerk en het team van Philcars deed er dan ook alles aan om de auto, piloot en co-piloot in optimale conditie te houden. Het niveau bij de Historics lag enorm hoog, getuige dan ook de mooie 17e plaats algemeen met nog 2 proeven te gaan.

Op die laatste 2 proeven hebben we dan ook het voetje gelicht, mede door de opgave van Jens Maes. Door het tempo wat te laten zakken, verloren we nog 3 plaatsen in het algemeen klassement, maar dat was in functie van het kampioenschap niet van groot belang. We eindigden 4e historic en daarmee behoudt MAS-Racing de 2e plaats in het kampioenschap, met nu de thuisrally van Patrick Mylleville (Rally van Ieper) voor de boeg. Proficiat aan Dirk Deveux en Kris D’Alleine met hun mooie en verdiende overwinning te Bocholt.

Voor alle foto’s en filmpjes kun je altijd terecht op onze eigen website : www.mas-racing.be

RT_Sezoens2016-RV-7167

RT1
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X