De derde manche van het RACB Rally Criterium was de Sezoensrally. Het was al geleden van 2009 dat we hier nog aan de start stonden. Toen finishten we nog 2e algemeen met onze Mitsubishi Lancer.

RT_Sezoens2016-RV-5922

De eerste drie proeven beloofden de moeilijkste te worden aangezien deze onbekend terrein waren voor ons. Door een te voorzichtige start en even rond te gaan stonden we na 2 proeven 3e algemeen op 17seconden van de leidersplaats. We besloten om nog niet op te geven en ons vel duur te verkopen. Dit resulteerde al meteen in een scratch waarmee we naar de 2de positie gingen met maar 4 seconden meer achterstand op de leidersplaats. Dit ritme bleven we aanhouden, halfweg koers na 5 proeven stonden we aan de leiding met 3 seconden voorsprong op Johnny Louies. Helaas verdween Louies van het strijdtoneel op de 6de proef door een gebroken rubber van de versnellingsbaksteun.

Met nog 4 proeven te gaan stonden we zo stevig aan de leiding met 29seconden voor op de eerste achtervolger. We besloten deze positie veilig te zetten en geen al te grote risico’s meer te nemen. Toch reden we op KP De Hees een velg kapot waardoor we met een leegloper rondreden. Deze konden we dan vervangen na de volgende proef KP Goolder, gelukkig verloren we hier niet veel tijd mee. We bleven een goed ritme aanhouden, waardoor we konden finishen op de eerste plaats algemeen in het criterium met 31seconden voorsprong op de tweede plaats.

Stannic_animatie
KAMV

Jammer genoeg verloor Lommers in de eerste proef al heel wat tijd, en moest Louies opgeven tijdens de 6e proef. Want zonder pech van deze streekpiloten ging er heel hard moeten gereden worden voor deze positie.

We zijn ondertussen over halfweg van het Criterium kampioenschap. Met 2 algemene overwinningen op 3 wedstrijden mogen we zeer tevreden zijn. Jammer van onze mechanische pech in de TAC Rally want in het kampioenschap doet Bjorn Renier de beste zaak door zijn snelle en constante prestaties.

Nu een grondige check-up doen van de wagen en zonder grote kosten zijn we er terug bij in de Omloop van Vlaanderen.

RT_Sezoens2016-RV-6856

BRC
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X