Zaterdag wordt in Bocholt en omstreken de Sezoensrally georganiseerd, dat is de vijfde wedstrijd van het BK rally. Het kampioenschap verloopt dit jaar tot dusver perfect voor Freddy Loix en Johan Gitsels. Met hun ŠKODA Fabia R5 wonnen ze dit jaar alle vier de voorbije wedstrijden. Zaterdag wil het ŠKODA duo er graag een vijfde zege aan toevoegen.

LOIX_WAL_1

“Het is absoluut onze intentie om zaterdag opnieuw voluit voor de zege te rijden” zegt Freddy Loix. “De focus is het belangrijkste in ons verhaal. Ik zal nooit ergens aan de start verschijnen en de rally te licht opnemen net als ik nooit de concurrentie zal onderschatten. We hebben dit jaar al vier keer gewonnen maar we hebben er ook echt voor moeten strijden. Geen enkele zege hebben we cadeau gekregen, ook niet die in de rally van Wallonië waar mijn naaste concurrenten zijn uitgevallen. In moeilijke weersomstandigheden zijn we erin geslaagd om foutloos te blijven en hebben we het ook afgemaakt.”

De Sezoensrally is aan zijn 40e editie toe. Vier van de vijf klassementsritten zijn identiek aan vorig jaar. KP Steenberg is een volledig nieuwe klassementsrit. “Er zit dit jaar minder onverhard in het parcours dan vorig jaar en dat is voor ons eerder een nadeel omdat Freddy heel veel ervaring heeft op onverhard” zegt Johan Gitsels. “Vorige week heeft Freddy nog op gravel getest daar waar het voor de meeste andere rijders een jaar geleden is dat ze nog op onverhard gereden hebben. We hebben dit jaar al vier wedstrijden gewonnen. Zo’n statistiek geeft vertrouwen. Uiteraard gaan we dit weekend voor een vijfde zege maar laat ons nederig zijn, hard blijven werken en vooral de focus niet verliezen.”

Vorig jaar namen Freddy Loix en Johan Gitsels in Bocholt na 5 jaar afscheid van de ŠKODA Fabia Super 2000. Ze deden dat op overtuigende manier met een knappe zege. In totaal reed Freddy 35 wedstrijden met de ŠKODA Fabia Super 2000, behaalde hij 13 zeges, stond hij 26 keer op het podium en gaf hij slechts 3 keer op waaronder één keer door mechanisch falen. Dat zijn de waanzinnig sterke statistieken van de ŠKODA Fabia Super 2000. En toch kan het nog beter want sinds de lancering van de ŠKODA Fabia R5 in Ieper vorig jaar stond het duo Loix-Gitsels 7 keer aan de start van een wedstrijd en wonnen ze 6 keer. “In de East Belgian moesten we opgeven met een transmissieprobleem maar laat ons vooral positief blijven en zeer tevreden zijn met dit uitstekend rapport” zegt marketing manager van ŠKODA België Vincent Struye. “En dit is nog maar het begin want we hebben nog maar 7 wedstrijden gereden. Het geduld en uitstekend research- en ontwikkelingswerk van ŠKODA Motorsport liggen volgens mij aan de basis van dit succes. Zowel bij de ŠKODA Fabia S2000 als bij de ŠKODA Fabia R5 waren wij niet de eerste op de markt. Zij hebben er hun tijd voor genomen waardoor het iets langer heeft geduurd maar met dat verschil dat ze vanaf de première een betrouwbare en competitieve wagen hebben afgeleverd. Het was er meteen knal op! Dat is absolute klasse!”

RT2
KAMV

VAS
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X