Na zijn vervelende opgave in de Rallye de Wallonie, wil Kris Princen in de Sezoensrally maar één ding: aanvallen als een leeuw en zijn eeuwige rivaal het leven zo moeilijk mogelijk maken. Sportief als ze zijn, hebben Kris Princen en Peter Kaspers de episode “rallye de Wallonie” achter zich gelaten. Hun rally daar eindigde al in een fout afgelopen bocht in de tweede klassementsproef, maar de Peugeot-bemanning wil zich enkel de goede kant van de zaak herinneren.

opname zonder titel-8654

 

“Ik onthoud vooral dat we beter dan ooit konden concurreren”, legt Kris uit. “Het waren natuurlijk maar een beperkt aantal kilometers, maar uit alles bleek dat de evoluties onze Peugeot 208 T16 sterker dan ooit hadden gemaakt. De ijzersterke chrono in de eerste proef op zaterdagochtend was er het perfecte bewijs van.”

RT2
VAS

Dat de titel sinds Wallonië nu nog moeilijker binnen te halen valt, verandert niets aan de aanpak van het team van Peugeot België-Luxemburg. “Al sinds het begin van het seizoen zijn we onvermoeibaar aan het aanvallen, en dat gaan we gewoon blijven doen”, lacht Kris. “De eerste doelstelling blijft altijd dezelfde: we willen winnen! Dat we ons nu iets minder hoeven te concentreren op de kampioenschapstitel heeft ergens ook een voordeel: we hoeven niet meer te doseren, alleen aanvallen!”

Met die instelling verschijnen Princen en Kaspers deze zaterdag aan de start van de Sezoensrally. “Dit blijft een origineel parcours zoals er in België geen enkel ander te vinden valt”, besluit Kris. “Naar goeie gewoonte biedt de Sezoensrally een aantal stevige stukken onverhard, vaak middenin een proef die verder op asfalt wordt gereden. Ik kijk er nu al naar uit om mijn Peugeot over die ondergrond te sturen.”

De Sezoensrally 2016 start deze zaterdag in het centrum van Bocholt om 8u15. Drie lussen van vijf proeven staan voor 144,78 km tegen de klok. De eerste finishers worden iets voor zeven uur ’s avonds op het podium verwacht.

BRC
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X