“Inschatten hoeveel grip het asfalt biedt…”

Na hun sterk optreden in Le Touquet, bekroond met een vijfde plaats, maken Claudie Tanghe en Filip Cuvelier zich op voor de tweede afspraak in het Frans kampioenschap, de 51ste Rallye d’Antibes. In Zuid-Frankrijk, op proeven die bekend zijn van de Rally van Monte-Carlo, wil Claudie Tanghe opnieuw een gooi doen naar een goed klassement in de Trophée Michelin, de competitie voor privé-piloten die op banden van het Franse merk rijden. Maar, de drukker uit Komen wil in de eerste plaats genieten…

RT_opname zonder titel-8835

Ik heb er jaren van gedroomd om eens met een moderne topauto de Rally van Antibes te kunnen rijden,” vertelt Claudie vanuit Zuid-Frankrijk. “De Turini, de Col de Bleine, Lantosque, het zijn allemaal beroemde klassementsproeven uit de glorieuze historie van de Rally van Monte-Carlo. Dit weekend kan ik die proeven afwerken met een snelle, moderne Ford Fiesta R5. Dat wordt genieten!

VAS
KAMV

Deze week werd al een testsessie afgewerkt in samenwerking met TeamFloral en met collega Bernd Casier, die een Ford Fiesta R5 Evo aan de start brengt.
We hebben een goede basisafstelling gevonden voor het asfalt in deze streek. Nee, ik weet niet of onze settings vergelijkbaar zijn met die van Bernd Casier, want de ophanging van een R5 Evo verschilt grondig van onze ophanging. Ik ben wel tevreden van de afstelling die we gevonden hebben.”

Claudie Tanghe en Filip Cuvelier zullen niet alleen van Bernd Casier weerwerk krijgen in hun categorie, maar zeker ook van Sylvain Michel, de winnaar in Le Touquet. Verder staan er nog een handvol WRC’s aan de start…

Kijk, ik wil genieten, maar natuurlijk start ik ook met ambitie. In de Trophée Michelin mik ik op een podiumplaats. Tijdens de verkenningen is wel gebleken dat je hier geen ruimte hebt om dwars te gaan. Je moet heel zuiver rijden en de snelheid ligt niet zo hoog als in België, want de afstanden tussen de bochten zijn heel kort. Het asfalt geeft veel meer grip dan in België, maar natuurlijk zijn er ook grenzen aan die grip. Hoe snel je een bocht kunt nemen zonder grip te verliezen, dat is de uitdaging in deze wedstrijd. De ervaring van de Franse piloten zal zeker in hun voordeel spelen.

De Rallye d’Antibes wordt zaterdag en zondag verreden. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven. De finish is voorzien zondag omstreeks 15h.

RT2
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X