“Inschatten hoeveel grip het asfalt biedt…”

Na hun sterk optreden in Le Touquet, bekroond met een vijfde plaats, maken Claudie Tanghe en Filip Cuvelier zich op voor de tweede afspraak in het Frans kampioenschap, de 51ste Rallye d’Antibes. In Zuid-Frankrijk, op proeven die bekend zijn van de Rally van Monte-Carlo, wil Claudie Tanghe opnieuw een gooi doen naar een goed klassement in de Trophée Michelin, de competitie voor privé-piloten die op banden van het Franse merk rijden. Maar, de drukker uit Komen wil in de eerste plaats genieten…

RT_opname zonder titel-8835

Ik heb er jaren van gedroomd om eens met een moderne topauto de Rally van Antibes te kunnen rijden,” vertelt Claudie vanuit Zuid-Frankrijk. “De Turini, de Col de Bleine, Lantosque, het zijn allemaal beroemde klassementsproeven uit de glorieuze historie van de Rally van Monte-Carlo. Dit weekend kan ik die proeven afwerken met een snelle, moderne Ford Fiesta R5. Dat wordt genieten!

BRC
RallyTime animated

Deze week werd al een testsessie afgewerkt in samenwerking met TeamFloral en met collega Bernd Casier, die een Ford Fiesta R5 Evo aan de start brengt.
We hebben een goede basisafstelling gevonden voor het asfalt in deze streek. Nee, ik weet niet of onze settings vergelijkbaar zijn met die van Bernd Casier, want de ophanging van een R5 Evo verschilt grondig van onze ophanging. Ik ben wel tevreden van de afstelling die we gevonden hebben.”

Claudie Tanghe en Filip Cuvelier zullen niet alleen van Bernd Casier weerwerk krijgen in hun categorie, maar zeker ook van Sylvain Michel, de winnaar in Le Touquet. Verder staan er nog een handvol WRC’s aan de start…

Kijk, ik wil genieten, maar natuurlijk start ik ook met ambitie. In de Trophée Michelin mik ik op een podiumplaats. Tijdens de verkenningen is wel gebleken dat je hier geen ruimte hebt om dwars te gaan. Je moet heel zuiver rijden en de snelheid ligt niet zo hoog als in België, want de afstanden tussen de bochten zijn heel kort. Het asfalt geeft veel meer grip dan in België, maar natuurlijk zijn er ook grenzen aan die grip. Hoe snel je een bocht kunt nemen zonder grip te verliezen, dat is de uitdaging in deze wedstrijd. De ervaring van de Franse piloten zal zeker in hun voordeel spelen.

De Rallye d’Antibes wordt zaterdag en zondag verreden. De wedstrijd telt 12 klassementsproeven. De finish is voorzien zondag omstreeks 15h.

VAS
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X