Het wederoptreden van Polle Geusens in de Rally van Wallonië ging niet onopgemerkt voorbij. Samen met Justine Demeestere was Polle voortdurend in strijd voor de overwinning in de categorie voor R2’s. Na drie intense wedstrijddagen pakte de Limburger met zijn gloednieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost de overwinning, wat hem de Junior Award voor de Sezoensrally opleverde. Dit weekend wil Geusens minstens even goed doen op zijn favoriet parcours en voor eigen publiek.

opname zonder titel-1695

In de Rally van Wallonië ging het beter dan gedacht,” vertelt Polle. “Ik zat meteen in het goede ritme en de auto gaf me van bij de start, zelfs in de regen, veel vertrouwen. Het is een nieuwe Fiesta EcoBoost die we zelf hebben opgebouwd en we runnen de auto ook helemaal zelf met ons team. In vergelijking met de 208 R2 waar ik vorig jaar mee reed, is alles wat sterker gemaakt op de Fiesta. Tussen de wedstrijden door controleren we alle belangrijke onderdelen en uiteindelijk is er minder werk aan de Ford dan aan de R2 van het andere merk vorig jaar.”

RallyTime animated
RT2

Het parcours in Bocholt bevat heel wat stroken op maaskiezel en er is een nieuwe klassementsproef op grondgebied Bree, genaamd De Steenberg.

Ik vind het erg knap dat de organisatie van de Sezoensrally weer een uitdagende en nieuwe proef kan aanbieden, want dat is in deze tijd niet evident. Vergunningen zijn niet makkelijk te bekomen. De proef zelf heb ik nog niet gereden, maar ik ken het stukje met blinde topjes wel van de Moustache Classic, die we ook elk jaar rijden. Het zal een toffe proef zijn. Hoe dan ook ga ik voluit in Bocholt. Ik wil in de Sezoensrally niet rekenen, want voor eigen publiek wil ik maximaal aanvallen. De voorbije jaren maakte ik hier en daar wel eens een foutje, wat me de zege in de categorie kostte. Dat ga ik dit jaar achterwege trachten te laten. We gaan niet rekenen, maar aanvallen om de categorie R2 te winnen,” lacht Polle, die met vertrouwen toeleeft naar de Sezoensrally, de volgende stap in de voorbereiding richting de Rally van Duitsland, de belangrijkste afspraak van het seizoen in augustus.

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X