Met ijzersterke tijden in de Rally van Haspengouw, een klinkende overwinning in de Rallye de Hannut en een mooie tweede plaats in de Rallysprint de Haillot, is Jonas Langenakens duidelijk in goede doen! Nu zaterdag trekt hij samen met Kenneth Delvaux naar het Noord-Limburgse Bocholt. De Sezoensrally is niet voor niets de lievelingsrally van het team door de vele listige onverharde stroken die de rally rijk is.

 
RVH_2016_RV_023

In het verleden kwam Jonas hier ook steeds goed voor de dag en konden meermaals mooie resultaten aan het palmares worden toegevoegd. “In tegenstelling tot sommige andere piloten, heb ik geen schrik voor de maaskiezel,” lacht Jonas. “Ik ben altijd blij te mogen terugkeren naar de wedstrijd van Jeff “Moustache” Steensels die samen met z’n team naast een feilloze organisatie ook telkens weer een uitdagend parcours kan voorschotelen. Met onze Mitsubishi Lancer Evo IX in Groep N configuratie kunnen we uiteraard niet meedoen voor het podium. Maar onze wagen is wel uitermate geschikt voor de lange onverharde stroken en haakse situaties waar je een hoge topsnelheid en veel tractie nodig hebt. We zouden dan ook graag enkele R5-wagens, als wagens van de topcategorie, voorblijven. Zeker als het wat nat ligt, kan dat wel in ons voordeel spelen. Maar met Hein Jonkers, altijd top in Bocholt en een scherp presterende Steve Bécaert liggen er nog snelle Evo-rijders op de loer. Maar ik sta ook scherp,” knipoogt Langenakens.

Jonas en Kenneth gaan zaterdag van start met startnummer 18.

VAS
BRC

RT2
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X