Met ijzersterke tijden in de Rally van Haspengouw, een klinkende overwinning in de Rallye de Hannut en een mooie tweede plaats in de Rallysprint de Haillot, is Jonas Langenakens duidelijk in goede doen! Nu zaterdag trekt hij samen met Kenneth Delvaux naar het Noord-Limburgse Bocholt. De Sezoensrally is niet voor niets de lievelingsrally van het team door de vele listige onverharde stroken die de rally rijk is.

 
RVH_2016_RV_023

In het verleden kwam Jonas hier ook steeds goed voor de dag en konden meermaals mooie resultaten aan het palmares worden toegevoegd. “In tegenstelling tot sommige andere piloten, heb ik geen schrik voor de maaskiezel,” lacht Jonas. “Ik ben altijd blij te mogen terugkeren naar de wedstrijd van Jeff “Moustache” Steensels die samen met z’n team naast een feilloze organisatie ook telkens weer een uitdagend parcours kan voorschotelen. Met onze Mitsubishi Lancer Evo IX in Groep N configuratie kunnen we uiteraard niet meedoen voor het podium. Maar onze wagen is wel uitermate geschikt voor de lange onverharde stroken en haakse situaties waar je een hoge topsnelheid en veel tractie nodig hebt. We zouden dan ook graag enkele R5-wagens, als wagens van de topcategorie, voorblijven. Zeker als het wat nat ligt, kan dat wel in ons voordeel spelen. Maar met Hein Jonkers, altijd top in Bocholt en een scherp presterende Steve Bécaert liggen er nog snelle Evo-rijders op de loer. Maar ik sta ook scherp,” knipoogt Langenakens.

Jonas en Kenneth gaan zaterdag van start met startnummer 18.

VAS
KAMV

RallyTime animated
RT2
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X