In de vijfde manche van het seizoen in het Junior BRC, de Sezoensrally, zullen zes jongeren strijden voor de punten. Ze zijn netjes verdeeld in twee groepjes van drie over de categorie R1 en R2.

opname zonder titel-1684

De belangrijkste vaststelling is het forfait van Lucas Walbrecq, tweede in de tussenstand. De Renault-piloot kan zich niet vrijmaken op het werk. Anthony Dovifat, favoriet in R1, krijgt zo een unieke kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen, al zal de kennismaking met de maaskiezel toch enige aanpassing vergen, maar dat geldt ook voor de twee andere R1-piloten, Kjell Vandenberghe, die graag een probleemloze wedstrijd wil afwerken, en Jo Muylle, die opnieuw aan de start komt met de DS 3 R1 van XLT.

In R2 is Polle Geusens de topfavoriet met zijn nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost. In de Wallonie heeft de Limburger bewezen dat hij geen tekort aan ritme heeft, zodat hij vanaf de eerste meter zal kunnen aanvallen. De belangrijkste concurrent van Polle wordt merkgenoot Jelle Vermeire, die het met een atmosferische Fiesta R2 doet. Pikant detail: het wordt ook een duel tussen de zusjes Justine en Michelle Demeestere, respectievelijk de copilotes van Geusens en Vermeire. De twee Ford-piloten gaan de strijd aan met Romain Delhez, die dit jaar al een paar keer een mooi klassement verspeelde door pech. Maar, in Tielt bleef Delhez wel tot de laatste meter in strijd voor de zege, dus het kan een mooie strijd worden tussen de Fiesta’s en de Adam van Delhez.

VAS
RallyTime animated

Zaterdagavond, na de 15 uitdagende klassementsproeven van de Sezoensrally, waarvan 22% verreden op onverhard, zullen we weten wie overeind is gebleven op de verraderlijke maaskiezel.

BRC
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X