In de vijfde manche van het seizoen in het Junior BRC, de Sezoensrally, zullen zes jongeren strijden voor de punten. Ze zijn netjes verdeeld in twee groepjes van drie over de categorie R1 en R2.

opname zonder titel-1684

De belangrijkste vaststelling is het forfait van Lucas Walbrecq, tweede in de tussenstand. De Renault-piloot kan zich niet vrijmaken op het werk. Anthony Dovifat, favoriet in R1, krijgt zo een unieke kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen, al zal de kennismaking met de maaskiezel toch enige aanpassing vergen, maar dat geldt ook voor de twee andere R1-piloten, Kjell Vandenberghe, die graag een probleemloze wedstrijd wil afwerken, en Jo Muylle, die opnieuw aan de start komt met de DS 3 R1 van XLT.

Stannic_animatie
63ste OVV

In R2 is Polle Geusens de topfavoriet met zijn nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost. In de Wallonie heeft de Limburger bewezen dat hij geen tekort aan ritme heeft, zodat hij vanaf de eerste meter zal kunnen aanvallen. De belangrijkste concurrent van Polle wordt merkgenoot Jelle Vermeire, die het met een atmosferische Fiesta R2 doet. Pikant detail: het wordt ook een duel tussen de zusjes Justine en Michelle Demeestere, respectievelijk de copilotes van Geusens en Vermeire. De twee Ford-piloten gaan de strijd aan met Romain Delhez, die dit jaar al een paar keer een mooi klassement verspeelde door pech. Maar, in Tielt bleef Delhez wel tot de laatste meter in strijd voor de zege, dus het kan een mooie strijd worden tussen de Fiesta’s en de Adam van Delhez.

Zaterdagavond, na de 15 uitdagende klassementsproeven van de Sezoensrally, waarvan 22% verreden op onverhard, zullen we weten wie overeind is gebleven op de verraderlijke maaskiezel.

BRC
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X