Opmerkelijk inschrijving op de deelnemerslijst van de ORC Canal Rally. Steve Bécaert staat namelijk niet ingeschreven met zijn vertrouwelijke Mitsubishi Lancer, maar wel met Citroën DS3 R5. Dit vraagt om een woordje uitleg. Iets wat Steve Bécaert ons met plezier wou geven.

el-equipo-de-ojeda-adquiere-un-citroen-ds3-r5_full

Het is al van vorig jaar dat ik eens met een R5 wou rijden.” licht Steve toe. “Een rallysprint vind ik iets te kort en een rally in het BK is misschien iets te hoog gegrepen. De keuze voor de ORC Rally was dan ook voor de hand liggend omdat mijn nieuwe sponsor CRM Connect uit Desselgem toch wel in die regio gevestigd is. Daarom gingen we aankloppen bij J-Motorsport en konden we een Citroen DS3 R5 huren.

Over zijn ambities is Steve ook duidelijk:
We starten vooral voor het plezier en de wagen aan te voelen en zijn benieuwd hoe deze is ten opzichte van mijn vertrouwde EVO. Met mijn EVO gaat het al snel. Nu ik heb de kans gekregen om met deze wagen mee te rijden en ik moet zeggen het gaat toch nog sneller. We kunnen dus niet echt een vergelijk maken.

KAMV
RallyTime animated

Wat de ORC betreft is het voor ons de bedoeling om de rally uit te rijden en plezier te beleven met deze wagen. Wie weet ligt er ook een mooi resultaat voor het rapen, we zien wel… Ik start er met mijn vertrouwde co-piloot Nico Beernaert, die toch heel wat ervaring heeft en reeds met verschillende snelle wagens meegereden heeft waaronder S2000’s en WRC’s” besluit Steve.

KAMV
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X