Opmerkelijk inschrijving op de deelnemerslijst van de ORC Canal Rally. Steve Bécaert staat namelijk niet ingeschreven met zijn vertrouwelijke Mitsubishi Lancer, maar wel met Citroën DS3 R5. Dit vraagt om een woordje uitleg. Iets wat Steve Bécaert ons met plezier wou geven.

el-equipo-de-ojeda-adquiere-un-citroen-ds3-r5_full

Het is al van vorig jaar dat ik eens met een R5 wou rijden.” licht Steve toe. “Een rallysprint vind ik iets te kort en een rally in het BK is misschien iets te hoog gegrepen. De keuze voor de ORC Rally was dan ook voor de hand liggend omdat mijn nieuwe sponsor CRM Connect uit Desselgem toch wel in die regio gevestigd is. Daarom gingen we aankloppen bij J-Motorsport en konden we een Citroen DS3 R5 huren.

Over zijn ambities is Steve ook duidelijk:
We starten vooral voor het plezier en de wagen aan te voelen en zijn benieuwd hoe deze is ten opzichte van mijn vertrouwde EVO. Met mijn EVO gaat het al snel. Nu ik heb de kans gekregen om met deze wagen mee te rijden en ik moet zeggen het gaat toch nog sneller. We kunnen dus niet echt een vergelijk maken.

RallyTime animated
VAS

Wat de ORC betreft is het voor ons de bedoeling om de rally uit te rijden en plezier te beleven met deze wagen. Wie weet ligt er ook een mooi resultaat voor het rapen, we zien wel… Ik start er met mijn vertrouwde co-piloot Nico Beernaert, die toch heel wat ervaring heeft en reeds met verschillende snelle wagens meegereden heeft waaronder S2000’s en WRC’s” besluit Steve.

VAS
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X