Opmerkelijk inschrijving op de deelnemerslijst van de ORC Canal Rally. Steve Bécaert staat namelijk niet ingeschreven met zijn vertrouwelijke Mitsubishi Lancer, maar wel met Citroën DS3 R5. Dit vraagt om een woordje uitleg. Iets wat Steve Bécaert ons met plezier wou geven.

el-equipo-de-ojeda-adquiere-un-citroen-ds3-r5_full

Het is al van vorig jaar dat ik eens met een R5 wou rijden.” licht Steve toe. “Een rallysprint vind ik iets te kort en een rally in het BK is misschien iets te hoog gegrepen. De keuze voor de ORC Rally was dan ook voor de hand liggend omdat mijn nieuwe sponsor CRM Connect uit Desselgem toch wel in die regio gevestigd is. Daarom gingen we aankloppen bij J-Motorsport en konden we een Citroen DS3 R5 huren.

Stannic_animatie
Stannic

Over zijn ambities is Steve ook duidelijk:
We starten vooral voor het plezier en de wagen aan te voelen en zijn benieuwd hoe deze is ten opzichte van mijn vertrouwde EVO. Met mijn EVO gaat het al snel. Nu ik heb de kans gekregen om met deze wagen mee te rijden en ik moet zeggen het gaat toch nog sneller. We kunnen dus niet echt een vergelijk maken.

Wat de ORC betreft is het voor ons de bedoeling om de rally uit te rijden en plezier te beleven met deze wagen. Wie weet ligt er ook een mooi resultaat voor het rapen, we zien wel… Ik start er met mijn vertrouwde co-piloot Nico Beernaert, die toch heel wat ervaring heeft en reeds met verschillende snelle wagens meegereden heeft waaronder S2000’s en WRC’s” besluit Steve.

BRC
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X